ISTÄLLET FÖR IRONMAN

Jag gjorde slut med Ironman häromdagen (läs mer här!) och fick flera meddelanden om att triathlon är mycket större än Ironman och det är klart det är. Mina första Ironmandistanser var Järnmannen i Kalmar och många av mina 22 Ironmandistanser har inget att göra med varumärket Ironman.

Här är ett gäng utmaningar för dig som älskar Ironmandistansen men är klar med varumärket Ironman.

1. Laponia triathlon

Norr om polcirkeln skiner solen dygnet runt om sommaren – då går Laponia triathlon. Med start vid midnatt den 8 juli simmar du 3860 meter med lågfjället Dundret som utsikt när du andas. Cyklar 18 mil med sällskap av midnattsolen och en och annan ren för att sedan avsluta med ett maraton, 4,2 mil löpning. Först till foten av Dundret och en bit efter Rallarstigen för att sedan avsluta med att springa upp till toppen av Dundret innan du springer ner till älven igen och går i mål. Jag har startat varje år Laponia gått, här hittar du racereports: 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022. (Bonus: Läs om när syster Lisa körde och vad jag har i mina växlingspåsar)
Här hittar du mer info och bokar!

2. Norseman

Du hoppar ner i Hardangerfjorden från en färja för att simma mot eldarna på stranden. 3860 meter senare är det dags att cykla 18 mil över Hardangervidda, Dagalifjell och Imingfjell för att sedan byta till löpning och förhoppningsvis vara någon av de 160 första så du får avsluta med att springa upp på Gaustatoppen – om inte så får du springa klart ditt maraton och gå i mål men utan belöningen av fjället.
Läs om när jag körde Norseman – klicka här!
Här hittar du mer info och anmälan.

3. Patagonia Xtreme Triathlon

Med start i Aysen fjord hoppar du i från en färja och simmar 3,8 km mot Puerto Chacabuco där du byter till cykling och tar dig från Carretera Austral till Cerro Castillo. Avslutar med ett maraton längst med sjöar och vattenfall innan du går i mål vid General Carrera Lake.
Läs mer här! Loppet gick 4 december och anmälan för 2023 har inte öppnat än.

4. Lofoten triathlon

Det här loppet har jag funderat på i flera år eftersom jag tycker Lofoten är en av de absolut vackraste platserna på den här jorden. Nästa år går den 18 augusti. Det finns flera distanser men jag är sugen på den som är 4 km simning, 196 km cykel och 45 km löpning. Starten går i Svolvær.
Läs mer och anmäl dig här!

5. SGrail100 Girona

Det här är jag sugen på! 1,5 km simning, 9,3 mil gravelcykling och 10,4 km traillöpning. Jag ser människor i tävlingsdräkter blandat med rutiga skjortor. Skulle gärna köra den här också: Dirty Mitten Gravel triathlon men den är i Usa och jag har inga planer på att åka dit. Girona kan jag cykla till. Eller ta tåget.
Läs mer här!

6. Himalayan XTRI

Ironmandistans i Nepal. Du startar i Pokhara och går i mål i Lwang.
Läs mer och anmäl dig här!

7. Challenge Roth

Du simmar 3.8 km i Main-Donau- Canal, cyklar 18 mil och springer 42 kilometers. Känner du för det kan du försöka slå Jan Frodeno som gjort det på 7:35:39.
Läs mer här!

Det finns såklart hur många lopp som helst om man är sugen. Klassikern Sala Silverman går för 19:e gången. Gillar du långdistans så finns Swedman i Åre. Challenge Vansbro (1900 m simning, 90 cykel och 21 km löpning) Tävlingskalendern hos Svenska triathlonförbundet har ett gäng, eller på den här samlingssidan för Xtri world tour, eller här för att frossa i Challenge lopp över hela världen.

Fler tips? Kommentera:

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *