Sök
Stäng denna sökruta.

I MINA VÄXLINGSPÅSAR PÅ LAPONIA TRIATHLON

Laponia_Triathlon_170708_0282

Iskall simning, kall cykling och en inte direkt varm löpning på det. Vad har jag på mig?
Under en “vanlig” Ironman tar inte mina växlingar många minuter – jag har på mig kläderna jag ska cykla och springa i under min våtdräkt och springer bara upp från simningen, drar av mig våtdräkten. Tar på hjälm och cykelskor och trampar iväg.

Laponia triathlon skiljer sig från “vanliga” Ironmans på många sätt men i år var kölden en stor grej. Jag har kört några kalla race (som Norseman och Rockman – läs om det här) och insett att jag tycker mer om kyla än om värme! Kyla kan du klä på dig mer mot – värme går det inte att klä av sig mer än till naken …

Laponia_Triathlon_170708_1384

Vill du läsa vad jag har i mina växlingspåsar under ett vanligt triathlon så läs här! Ironman for dummies. 

Vill du veta vad jag hade på mig på Laponia läser du vidare … Och bara så du vet – det här är prylar och plagg jag använder – jag får inte en spänn av någon för att jag skriver vad jag har på mig eller länkar till någon – har enbart länkat för att OM du sitter och läser och undrar vad jag menar så kan du klicka dig vidare. Min Garmin jag använder på löpningen är så gammal så den inte ens finns med i deras utbud mer. Samma gäller min våtdräkt från 2XU. Jag tjatar om merinoull för att jag är extremt känslig när det kommer till vanlig ull – kläder får inte klia!

IMG_5832

SIMNINGEN: Jag hade ett par tunna ulltrosor och en t-shirt av merinoull under min våtdräkt. Öronproppar och dubbla badmössor. Nya simglasögon (för att slippa imma!) Och min Garmin som jag har på min handled hela loppet.

Bytte allt efter simningen så jag hade en handduk i min cykelpåse för att kunna torka av mig lite snabbt efter simningen.

CYKEL: BH av merinoull, merinoull t-shirt under cykeltröja och armvärmare. Cykelbyxa, knävärmare, calfs, merinoullsstrumpor och cykelskor. Hjälm och handskar. Nummerlapp i  nummerlappsbälte (för att kunna vrida runt nummerlappen enkelt mellan cykling och löpning – den ska vara bak på cyklingen och fram på löpningen)

På min älskade Canyon Speedmax  har jag en flaska som jag fyllt med gels (extra skönt att slippa pilla med att öppna glesförpackningar när fingrarna är stelfrusna – men jag kör alltid gels i flaska tycker det är smidigt!) Några enervittabletter och sportdryck i flaskan fram. Min Garmin trycker jag igång när jag börjar trampa – älskar att ha koll på distans, tid och watt. Den gör att jag vet om jag går på för hårt eller ligger enligt plan.
Inne i ramen på Tysken har jag slang, däckavkrängare och kolsyrepatroner. 

LÖPNING: I vanliga fall trycker jag in fyra gels i benen/fickorna på triathlonlinnet men nu hade jag inga fickor så jag lånade ett bälte av Monique (tack!) Drog på mig en torr långärmad merinoulltröja och ett par trithlonbyxor. Nya torra strumpor och mina favoritlöparskor, Saucony Kinvara.

EFTERÅT: Schampo, handduk och dom mjukaste kläder jag kan komma på inklusive dunjackan och mössan. Och viktigast av allt; tandborsten. Hatar den klibba känslan av gel i munnen och börjar drömma om att brösta tänderna redan vid första klunken.

Laponia_Triathlon_170708_2655

Om jag kunde – vad skulle jag gjort annorlunda i år? Jag skulle tagit på skoöverdragcykelskorna och en vindjacka direkt. Nu hade jag det i bilen och tänkte hela tiden – det är lugnt – funkar – det blir snart varmare. Vilket det gjorde men det hade varit en behagligare cykling om jag tagit på det från början. Händer ingen magi så kommer jag packa påsarna likadant till Laponia 2018 😉

Frågor? Funderingar?
Fotona (förutom den fula tagen på gräsmattan) är tagna av Hans Berggren. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *