Sök
Stäng denna sökruta.

Så kommer du ihåg lösenord

Vissa dagar känns det som att det enda jag gör är att fylla i lösenord för att låsa upp datorn, komma in i system, logga på sajter och och och … 

Förstår du hur många gånger om året du upprepar lösenord, inte bara i ditt huvud utan även skriver det? Mitt förslag är att du alltid väljer lösenord som betyder något, något du vill ska hända. 2015 hade jag lösenordet Winn@Rockman15. Och vet du, vi vann damklassen det året. (Läs om det här!)

Jag läste det här inlägget “How a Password Changed My Life” och kände JAAAA! En till som gör samma sak. (Har skrivit om det tidigare – läs här!)

Mauricio i artikeln ovan kom på att man kan välja lösenord som betydde något, eftersom man knappar i dom flera gånger om dagen så blir det ett enkelt sätt att visualisera. Vad vill du säga åt din hjärna? Om och om igen. Varje dag. Han har tagit det ett steg längre, och jag älskar det!

Det första han valde var: “Forgive@h3r” Han var mitt i en skilsmässa och var bitter. Och gissa vad, nästa gång han var tvungen att byta lösenord hade han förlåtit sin fd. fru.

Quit@smoking4ever – Och ja, det är klart han slutade röka.
Save4trip@thailand – Tre månader senare: Thailand.
Sleep@before12 – Check!
Ask@her4date – Check!
No@drinking2months – Check!
Get@c4t! – Check!
Facetime2mom@sunday – Check!

Som han beskriver så längtar han nu efter att datorn säger att han måste byta lösenord. Jag är inte där, men jag älskar iden att använda lösenordet för banka in bra budskap i hjärnan. För som du vet, det du säger åt din hjärna – det är sant. Varesig du säger till den att du är fantastisk, fet, ful, dum, eller helt ubergrym. Så välj vad du säger åt ditt huvud med omsorg!

Vad blir ditt nästa lösenord?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BASVECKA

Basvecka. Här hittar du en pdf så du kan planera en bra vecka.

Läs mer »

INSPEL – kundtidning

Vi ville göra ett fotbollsmagasin som de svenska elitklubbarna skulle vara sugna på att läsa. Men hur skapar man ett omslag som känns som det talar till var och en i varje klubb?
Man gör såklart 32 olika. Med en egen klubbprofil på varje.

Läs mer »

En reaktion på ”Så kommer du ihåg lösenord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *