Sök
Stäng denna sökruta.

BÄSTA 2013

1308_IMKALMAR_tavling264

Vid nyår brukar jag titta tillbaka och så tänker jag “hur ska jag kunna toppa det här?” Men när jag tittar tillbaka på vad jag skrev för ett år sedan så tänker jag. Ja, ta mig tusan, 2013 har ju varit ännu lite bättre. Tack! Tack! Tack!

Är det något jag vill uppmana alla till att göra så är det att reflektera över året. Lär av misstagen och ta med dig framgångarna. Skriv upp allt du vill göra nu, nästa år, om fem år och om 10 år. Vad mår du bra av? Vilka mår du bra av att träffa? Se till att få mer av det och dom 2014.

Sätt upp drömmar. Stora. Små. Långsiktiga. Kortsiktiga. Men snälla börja inte året med förbud och saker du egentligen inte vill göra. Gå mot det som ger dig glädje och energi!

130124_otillokvall039

Jag inledde 2013 med ett träningspass med Magnus och mina Gourmettriathleter och jag hoppas verkligen dom vill följa med mig in i 2014. För dom är bäst. Bäst när det gäller. Bäst när man behöver dom. Bäst när solen skiner och när regnet faller. Dom ger energi, och sådana människor vill jag ha kvar i mitt liv.

I januari var vi på fest och fick reda på att Lanttosisters lyckats knipa en av dom åtråvärda startplatserna till Ö till Ö. Jublade! Jag var också på Nike Blast eller BIKEblast som det blev för mig. Riktigt bra. Hoppas på en repris 2014.

lmp20130220_DSC1984_Ssimhopp

Jag fick göra något jag längtat efter. Simhopp. KUL! 

130225_lisaN018

Jag fick träffa bra människor på jobbet … Extra stort är att hon (Lisa Norden för dig som inte känner igen henne) har använt min bild som sin profilbild på Instagram hela året. 

En av dom stora sakerna i år är att jag lärt mig älska löpning. På riktigt se fram emot mina löppass. Det tänker jag ta med mig 2014!

DCIM100GOPRO

Men nu till några riktiga favoritdagar. Träningsresor. Ah. Love it!

130308_playitas025

Först Playitas med värsta bästa gänget. Ja, men läs om den här dagen. 

Swim_Orust_120722_100_a

Jag skrev om varför jag inte fyller min blogg med mer vardag. Varför skriver jag inte på Facebook om hur jag är hemma och tar hand om sjuka barn, vinterkräksjukor och falukorvmiddagar? 

Norseman_120803_nadja75X

En av dom mest uppskattade träningspassen som jag lagt upp var Magnus pass BENEXPLOSIONEN. För att jag skulle få starka ben när jag cyklar berg. Och slippa trista skador när jag springer. Starka ben. Alltid bra. Liksom.

IMG_5546

Do more of what makes you happy. För mig. Träningsresa. Playitas. Igen. Den här gången med vattenrutschkanefokus.

120406_playitas034

Skrev inlägget “Vad jag lärt mig dom första 39 åren”. Ett av dom mest lästa på Lanttolife i år. Vill du veta hur jag tänker så är det årets inlägg att läsa.

130418_amsterdam093

Jag sprang en guidad vända i Amsterdam. Vill göra det i alla storstäder. 

130501_cykel034 

Bor i Sveriges cykelparadis. Roslagen I love you! Fina vägar utanför dörren. Love it!

130501_cykel092

Och jag har bästa cykelsällskapet!

130503_hellner004

Jag och syster sprang med Pappa Sunes jaktkompis. Hellner. Upp och ner för den där Hammarbybacken. 

ironmanklass_spif2

Jag körde mitt Kalmar spinningpass några gånger. Bland annat för SPIF. 

130505_Bduathlon435

Första tävlingen var som traditionen säger. Brottby duathlon. 

Mira_8ar_120520_040

Nio år som mamma. Lanttos nio tips till föräldrar. 

130524_BRASIL217

En av årets höjdpunkter var Brasilien.

BUR13IMB11182_3600x2400pixels300dpi

IMG_7379

Ironman Brasilien, Amazonas och en dag i Rio. 

130528_BRASIL_AMAZON042

 

Amazonas. Årets äventyr. Älskade det. 

130528_BRASIL_AMAZON305

 

Simma bland pirayor och alligatorer. Ja, varför inte? 

130601_BRASIL_RIO021

 

Ett dygn i Rio. Också ett äventyr. Loved it! 

130615_niliterrängen_I045

Från en ytterligehet till en annan. Från Brasilien till Lappland och Niliterrängen.

130615_niliterrängen_L028

I år fick vi med oss ett gäng vänner. 

_DSC5627

Brasilien må vara fint. Men lappland alltså. Ahhhh. Luften. Bergen. Älskart!

DSC_7153-3

Min nya tyska älskare flyttade hem till mig. 

1306274

Jag bestämde mig för att springa. Snabbare. Så då gjorde jag det.

Skydive_Socks_130703_151

Jag var med i Inner strenght podcast. Och hoppade fallskärm.

130706

Jag hade några helt perfekta lördagmorgnar. När jag antingen sprang intervaller med syster eller simmade innan …

130706_yogasolb017

… jag var på Mias yoga med havsutsikt. Och det fem minuter med cykel från mitt hus.

130710_gryttis210

En av årets roligaste veckor var frifallsveckan med en hög gamla favoriter. Så. Kul!

130710_gryttis215

Bytte roll med Magnus. Jag lärde honom att hoppa fallskärm.

130717b

Sedan åkte familjen på kollo. Så kändes det i alla fall. Tänker tillbaka på den veckan med ett stort leende. Vi pratar morgonsimningar, morgoncyklingar med härlig frukost med havsutsikt, båtutflykter, barn som leker och skrattar i sommarnatten. Långa middagar där man hinner prata klart innan man somnar helt utmattad. Så himla härligt.

130727_AM084

Amfibiemannen med syster. En riktigt bra dag!

Funderade på vad jag skulle vilja läst innan min första Ironman och hörde av mig till ett gäng som inspirerar mig. Det blev många. Och det är inlägg som jag själv går tillbaka och läser. Tips på vad man ska tänka när det går tungt under tävling och deras favoritintervaller. David Näsvik. Kristin Lie. Karin Linnersund, Erika Rosenbaum, Göran Hilmersson, Yvonne Rosenqvist, Beatrice Amundsson, Annika Åström, Clas Björling, Anders Gustafsson, Lisa Lantto, Marcus Hultgren, Jona Dahlqvist, Helena Lindahl, Lars Rosencrantz, Lina Blomqvist, Pontus Lindberg, Susanne Dalsätt, Björn Rosenthal, Magnus Hagström, Jonas Djurback, Greger och Lina. 

0437_08644

Jag och Tysken 2=kärlek. 

Ironman Kalmar var en folkfest från timme ett. Morgonsimningarna. Att strosa genom stan och träffa människor jag gillar. Överallt. För att inte tala om tävlingen. Stökig simning. Tung cykling. Helt ok löpning. Personbästa. Whats not to like? 

IMG_0499

Speaker vid växlingsområdet på Stockholm triathlon med syster. Det var här allt började för oss så det var riktigt roligt att heja fram alla tävlande.

otillo13-800_0088_01-MR

Men ska vi prata om dagen med mest känslor. Mest mjölksyra. Mest skratt och mest tårar så ska vi prata om den här dagen. Ö till Ö med Lisa. 

IMG_2402-3

En dag jag aldrig, aldrig, aldrig kommer att glömma. Får gåshud av att tänka på när vi sprang genom skogen i slutet på Ornö och till slut insåg att vi kommer fixa det. Magisk dag. Magisk syster.

IMG_0900

Sju Ironman på fyra år. Det hade jag aldrig trott om någon frågat mig för fyra år sedan… Skrev ihop några tips vad jag tycker man ska tänka på inför sin första Ironman. 

130924_lopning002

Av en slump fick jag reda på att det gick att köpa en startplats till NYC-marathon så efter en månads vila så laddade jag om och drog igång projektet “40 dagar till marathonform” med Rubin som löpcoach. 

130928_gve_tiina144

Åkte hem till mitt älskade Lappland och sa hej för första men inte sista gången till Tiina. 

_DSC8995 kopia

En sak jag hade på min lista “att göra mer under 2013” var att fota mer. Och det har jag gjort. Får jag välja den bild som jag är nöjd med från i år så är det den på Tiina på toppen av Dundret. Älskar den!

_DSC9232

Jag fick åka till Milano ett dygn med Asics och bland annat springa med Stefano Baldini. 

130913_roslagsled9

Sprang långpass efter leder jag aldrig varit på. Love it! Rosleden. Blå leden. 

bild 1

Fick vara med i boken “Simning för dig”. 

131102_NYC015

Åkte över till New York, sprang mitt första rena maraton och fick hänga med Lisa och John som vi träffade under Ö till Ö. En riktig bonus.

131103_NYCM115

Hysteriskt laddade innan start. 

IMG_1962

En annan bonus var att jag fick dela upplevelsen med syster Lisa. Vi sprang större delen av loppet ihop. Stort. Jag trodde hon skulle springa ifrån mig redan vid start men istället fick vi några timmar ihop.

131106_NYC052

Den tredje bonusen var att hela min redaktion följde med. Vi träffade Womens health som vi kommer jobba med 2014.

fitnessAPT2

Och det är också något jag vill behålla. Mina helt fantastiska kollegor. Älska! Älska! Älska! Så mycket stress och skit vi gått igenom tillsammans. Skrattande. Ni är bara så bra. En annan bra är Andreas PT. Varje måndag 14:00. Redaktionen+Andreas=skratt, lycka och kärlek. 2013 blev han vald till “Årets personliga tränare”. Skriver under på den. Han är bra! 

Spark_Vgi_121031_039

Basen i att jag mår bra är att vardagen fungerar. Att min familj mår bra. Att vi är friska och lyckliga. En dag skrev jag ner några vardagstips från en bitter norrlänning.

131123_uto117

Äventyr och lycka behöver inte vara att springa 65 kilometer och simma en mil. Det kan vara att höra mina barn skratta så dom kiknar. Eller att dra till Utö och bara hänga med hela familjen. 

Familjen. TACK! TACK! TACK! Tack för allt. Tack för att jag får dela min vardag och mitt liv med er. Utan er skulle allt vara meningslöst och väldigt mycket tråkigare. 

131129_mma083

Testade MMA och tyckte det var vansinnig, vansinnigt roligt.

131130_FF019

Spände musklerna och jobbade på Fitnessfestivalen. 

131130_FF475

Frågade ut tre av Sveriges bästa triathleter om deras bästa träningspass. 

Avslutade året genom att tokjobba för att få till den bästa Womens health vi bara kunde. Och så simmande jag. 

131229_golfrunning20131229_0769

Och sprang …

2013. Tack! Tack! Tack. Det blir svårt att toppa det här men jag ska göra mitt bästa. Kasta mig ut i 2014. Njuta. Träna. Skratta. Andas. Träffa människor. Lyssna på dom. Prata. Skratta ännu mer. Och visst. Bli snabbare och starkare än någonsin. För att jag vill det. Men jag tänker ha kul på vägen. Livet är på tok för kort för att inte ha det.

Och du. Tack för kommentarer. Alla lärdomar. All inspiration just du gett mig. Nu rockar vi 2014. Ge mig gärna en hint om dina planer genom att kommentera.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”BÄSTA 2013

  1. Tack, blir väldigt glad över att höra.
   Hoppas vi ses på någon träning, på en målraka eller vid en målgång under 2014.
   Kör hårt men smart. Gott nytt år på dig!

  1. Detsamma. Vilket år du haft. Starkt jobbat!
   Ses snart, på träning, tävling eller något annat kul.
   Gott nytt år!

  1. Får ett stort leende bara av att tänka på dig, och ännu mer över vad du skrev. Tack! Och ja, lets rock 2014! Kram på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *