50 Comments

 1. Sandra
  18 August, 2013 @ 14:25

  Du inspirerar mig, drömt om ironman länge men inte vågat ställa upp men nu tänker jag verkligen se till att drömmen blir sann! Vill också bli en ironman precis som du! Min allra Största idol! En fråga till dig, hur sjutton tränar man inför ett ironman? Kan inte du göra ett inlägg hur du på ett ungefär tränar genom hela året för att förbereda dig inför loppet?

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:22

   Tusen tack Sandra! Självklart ska jag göra ett sådant inlägg. Första veckan i september, men jag kan avslöja att det första jag skulle göra under hösten är att fundera igenom vilka svagheter jag har och stärka upp dom. Har jag möjlighet så skulle jag testa igenom kroppen hos en utbildad personlig tränare, annars bara fundera – vad brukar det kännas när jag tränar. Styrkor och svagheter?
   Var ärlig och börja jobba med det redan nu så slipper du alla eventuella problem när det väl börjas hårdtränas.
   Sedan skulle jag börja simma, cykla och springa varje vecka. Om det så bara är ett lugnt pass, bara börja. Anmäl dig till crawlkurs om du inte redan är superbra på att simma. Man kan bröstsimma igenom en Ironman men simträningen ger så mycket mer än bara just där och då. Mer om allt i ett inlägg snart. Stort lycka till!

   Reply

 2. Helena
  18 August, 2013 @ 14:44

  …och jag gråter. Sättet du förmedlar alla känslor på kryper innanför skinnet och jag har fan inga ord för hur imponerad jag är! Eftersom jag bara kan relatera till löpningen kan jag ju bara säga att 4.22 på maran efter det du hade gjort innan är HELT ofattbart. Fy FAN vad stark du är!!!

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:24

   Tack Helena, en dag ska jag susa igenom mitt marathon på en tid nära din. Och då ska jag börja tigga om att få löpträna med dig också. Så det så!

   Reply

 3. Marie
  18 August, 2013 @ 14:50

  Bra jobbat!!! Galet imponerande av dig och alla andra.

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:27

   Tack, tack, jag är också imponerad av alla, inklusive mig själv.
   Fattar fortfarande inte att “jag är en sådan som gör en Ironman”. Men tydligen är jag det 🙂

   Reply

 4. Ingrid
  18 August, 2013 @ 15:59

  Tack för en härlig rapport, för oss som troligen aldrig kommer kunna göra en Ironman får vi leva med en stund. Du är bäst!

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:27

   Tusen tack! Men jag får väl erkänna att jag inte är bäst 🙂

   Reply

 5. Helena
  18 August, 2013 @ 16:55

  Tack för en bra racerapports!! Jag har läst den för sambon för att han ska förstå hur en IM kan vara (själv har jag inte analyserat gårdagen riktigt). Du har gett mig inspiration och råd till att våga bli en Ironman – tack för det! Jag hade en bra dag igår! Simningen gick super, fick en punka på Öland samt hade problem med löpningen – annars gick tävlingen bra. Det var förresten jag som hejade på dig inför andra värvningen och någon gång efter det. Skulle anmäla mig till nästa år idag men kön var för lång :-(. Ska hänga på låset imorgon.
  Stort lycka till på Ö till Ö, jag kommer följa dig.
  /Helena V

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:30

   TACK för hejarop och stooooort grattis till dig!!!

   Reply

 6. Lena Isgren
  18 August, 2013 @ 18:11

  Inspirerande och målande beskrivning!

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:34

   Tusen tack, Lena!

   Reply

 7. Lina
  18 August, 2013 @ 18:43

  GRATTIS!!! Du är så bra! Vilken hjälte! 🙂

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:46

   Tusen tack!

   Reply

 8. Angelica
  18 August, 2013 @ 19:08

  Du är ju helt fantastisk.
  Inte nog med att du gör helt grymma tider (bland annat i motvinden från helvetet) så hinner du med att fota oss andra också!
  Stort grattis!

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:31

   Det samma Angelica. Du är helt fantastisk! Grattis.
   Ps. Skicka ett mejl till sofie@lantto.se om du vill ha din bild lite större så kommer dom asap.

   Reply

 9. Göran
  18 August, 2013 @ 20:37

  Jag det var en grym dag vi fick.. och du lyckades fånga känslan väldigt väl. Stort grattis till en m bra genomförd tävling i allt annat än ideala förhållanden. Men behaglig temperatur och solsken höll publiken på gott mod så att de kunde stötta oss trötta stackare. Tack för allt stöd inspiration och uppmärksamhet som du förmedlat Sofie.

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:32

   Göran, tack själv! Du inspirerar!

   Reply

 10. Lotta Jansson
  19 August, 2013 @ 03:17

  WOW! Vilken otroligt bra skildring av IM! Bra jobbat och kollegan Anders var med på ett hörm med=)

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 20:39

   Tack.
   Det var väl det enda misslyckandet, att jag inte fick springa med kollegan i år 😉

   Reply

 11. Pawel
  19 August, 2013 @ 05:47

  I don’t understand a single word, but the pics are very nice!! (including one of myself in the ice bath 😀 )

  Congrats on your medals!

  Cheers 🙂

  Reply

 12. Richard (www.rundtramp.se)
  19 August, 2013 @ 06:21

  Woohoo, är med på bild på Lanttolife!! Nästan större än Ironman-målgång. 🙂
  Jättekul att träffa dig Sofie!

  Det här var min första Ironman, och känslan jag får när jag läser ditt härliga inlägg är att jag DEFINITIVT kommer göra fler Ironman.

  Nu ska jag knåpa på min egen race report.

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 10:33

   Hahaha, detsamma. Kul att träffa dig! Ses snart igen. Ironman eller inte. Ser fram emot din racereport. Låt oss fira och njuta av lördagen länge nu …

   Reply

   • Richard (www.rundtramp.se)
    19 August, 2013 @ 15:32

    Är det ok att jag använder din bild, av mig, på min blogg? Givetvis med fotograf-info, och länk till dig.

    Reply

    • Sofie
     19 August, 2013 @ 15:38

     Självklart, bara att plocka. Vill du ha den större, skicka ett mejl till sofie@lantto.se

     Reply

 13. Jörgen
  19 August, 2013 @ 06:28

  Riktigt bra jobbat Sofie. Du är grym!
  Det var verkligen kul att heja på dig på banan.
  Du inspirerar och delar med dig av din energi på ett fantastiskt sätt.

  Reply

  • Sofie
   19 August, 2013 @ 11:04

   Tack detsamma! Stort grattis.

   Reply

 14. Lina
  19 August, 2013 @ 07:01

  Du är FANTASTISK! Målrakan med dig kommer finnas med länge!! 🙂 Den sköna underbara känslan!! Magiskt!! 🙂

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 20:05

   Tusen, tusen tack Lina. Så himla kul att jag fick dela målrakan med dig, det gjorde att jag aldrig, aldrig, aldrig kommer glömma den. Magiskt!

   Reply

 15. Marre
  19 August, 2013 @ 08:11

  Underbara Sofie! Gick i mål samtidigt som er Gourmettriathlet och fick se en skymt av systrarna Lantto men eftersom ni var fullt upptagna med att krama ihjäl honom så gick jag inte fram. Bara stallkade lite… 🙂 Tack för all inspiration som tydligen räckte hela vägen fram till mållinjen! Och vilken härlig berättelse och härliga bilder, kul att se!

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 20:03

   Grattis, grattis, grattis! Och förlåt om vi fortfarande var målgångshöga och inte helt med när du sprang i mål. Men kul att inspirationen räckte ända fram 🙂

   Reply

 16. Annelie
  19 August, 2013 @ 08:30

  Wow va grym du är.. jag var nere å supportade min vän (körde själv förra året) du såg sjukt stark och glad ut. Grattis

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 20:01

   Tack, tack, tack!
   (Då var det inte bara i mitt huvud jag var stark och glad, det syntes 🙂 )

   Reply

 17. Désirée
  19 August, 2013 @ 11:26

  Grattis och härlig läsning!! sprang med din syster ngn km och pratade lite med henne bl.a. Om denna sida som jag ofta läser. Inspirerande och lärorikt. Jag kan hålla med dig om simningen, den var så stökig. Jag kallade alla som simmade över mig för valrossar medan jag själv var en smidig delfin.. Och publiken, vilken känsla. Enormt. Man bärs fram trots benen är som överkokt spagetti. Magiskt, fällde en tår dagen efter då jag tänkte tillbaka:-) /Desiree

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:59

   Ja, var det du …
   Som sagt var magiskt. Kan plocka fram känslan av att springa målrakan och får gåshud igen.

   Reply

 18. Kicki
  19 August, 2013 @ 12:26

  Tack Sofie för underbar läsning och härliga bilder! Du är så inspirerande och förmedlar dagen så bra att jag får känslan av att -var inte jag där?! Så otroligt starkt och härligt kämpat av dig och alla andra. Varmt GRATTIS till genomförd tävling och till personbästa!!

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:58

   Tusen tack, kommentarer som din gör att jag fortsätter skriva så tack, tack, tack!

   Reply

 19. Sara Molin
  19 August, 2013 @ 15:03

  Tack för att du än en gång delar med dig! Fantastisk läsning!! Grattis till ännu ett PB!!

  Har själv passerat sprint, gör HIM-debut i helgen och står på startlinjen i Kalmar nästa år. Känner mig så oerhört förväntansfull och längtar ännu mer efter att ha läst detta!

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:57

   Tack och vad härligt att höra att du anmält dig till Kalmar nästa år. Du kommer hata det. Men mest älska, det är jag helt övertygad om!
   Ses där om inte förr! Lycka till med livet, träningen och allting!

   Reply

 20. Daniel Fredriksson
  20 August, 2013 @ 11:29

  Hej och tack för att jag fick hänga med er proffs innan och efter loppet:) Massagen var magisk men det framgår nog av bilden!

  Ha det bra och hälsa alla!

  /daniel

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:55

   Tack själv, sjukt bra kört. Är fortfarande imponerad! Hoppas på mer häng. Kalmar eller Köpenhamn eller vad tar vi nästa år?

   Reply

 21. Linda Larsson
  20 August, 2013 @ 12:04

  Tusen, tusen tack för ditt pepp tidigt på lördag morgon Sofie! När du sa att de flesta antagligen inte hade sovit något natten mot Ironman så kunde jag faktiskt slappna av en smula och det kändes lite bättre:) Jag är så oändligt glad att jag fick träffa dig där och då, du är en bra förebild och stor inspirationskälla!! Lördagen var en helt fantastisk dag som jag kommer att njuta av och minnas länge; går runt i min egen lilla Ironmanvärld just nu. Igår bar jag min medalj på jobbet hela dagen, drack mitt kaffe i Ironmanmuggen och idag har jag min Ironman-tshirt på mig. Här ska firas!!
  Hela loppet gick bra, men magen kajkade på maran och jag mådde väldigt illa. Hur förbereder man sig för sånt månne?
  Hoppas du går runt med samma leende på läpparna och att du mår bäst! Hoppas även att vi ses igen!
  Tack! /Linda

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:53

   Så kul att träffas, stort tack för att ni kom fram och sa hej! Jag visste väl att du skulle få en bra dag, stort grattis. Fira mycket och länge.
   Ses snart, lycka till med återhämtningen.

   Reply

 22. Johan
  20 August, 2013 @ 14:03

  Racerapporter som denna gjorde att jag råkade anmäla mig till nästa år. Så vi får se om jag ärglad eller arg på dig nästa år… 🙂

  /J

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:51

   Kul! Jag är inte orolig.
   Har inte haft någon som arg efter mig ännu, bara en stor hög med glada triathleter. Det kan finnas risk för hat ett tag under löpningen, men väl i mål (och dit kommer du ta dig!) så ska vi bada isbad och skratta ihop. Träna bra, ses nästa år om inte förr… 

   Reply

 23. Annie
  20 August, 2013 @ 15:29

  Underbar läsning som alltid och nu när jag själv ska köra riktigt suger jag i mig glädjen och visst är de där gelén bra? :). Läskigt med vinden. Snyggt kämpat – som de andra sju 🙂

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:49

   Jag skulle ju föredra att få älgstek serverad på cykeln, men det är helt galet att känna hur en gel kikar in när man är trött. Från att världen är svart-vit och trist till att den är i färg och underbar igen … 
   KUL, KUL, KUL att du kör nästa år. Bara att hojta om det finns något jag kan hjälpa dig med.

   Reply

 24. Åkersberga Petra
  20 August, 2013 @ 19:18

  Härlig race report!! Och stort grattis till ännu en IM!!
  Ursäkta min frånvaro när du kom fram i mattältet. Jag fick lägga mig i sjukvårdstältet och vila ett par timmar innan jag var tillbaka som människa igen. Men nästa år kör jag igen :))

  Stort lycka till på Ö till Ö!!

  Reply

  • Sofie
   21 August, 2013 @ 19:47

   Så himla kul att få tävla med dig. Mer sådant!
   Men först ser jag fram emot många bra träningar ihop i vinter!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.