10 Comments

 1. Madeleine
  16 March, 2013 @ 08:14

  Tack bästa Sofie för du delar med dig! Det där tar jag med mig, svag i cykelbenen är ju tyvärr inga news här heller men det passet kan säkert råda bot. Ska övningarna göras utan vikter?

  Reply

  • Sofie
   16 March, 2013 @ 12:10

   Jag körde utan vikter, förutom de sista 100 benböjen då tog jag två 4 kg:s hantlar och körde axelpressar mest för att jag skulle ha något annat än benen att tänka på. Det var dock på eget initiativ.
   Men det är ett bra pass att köra hemma om man inte tar sig iväg till gymmet.
   Lycka till, berätta om du känner något i benen efteråt.

   Reply

 2. Karin Tri - triathlon
  16 March, 2013 @ 11:11

  Coolt med lite plyo-träning! Men jag behöver nog en PT som står och skriker brevid för att jag ska palla det där, haha.
  Själv kör jag benpress, lårcurl och utfall. Bara “vanlig” styrka. Är det mycket backar på IM Brazil?

  Reply

  • Sofie
   16 March, 2013 @ 12:14

   Enligt höjdprofilerna för cykelbanan så ska det inte vara så mycket men jag föreställer jag mig att ju starkare jag är uppför, desto starkare är jag på platten. Och plötsligt en dag så är jag lika stark på cykeln som du 🙂
   (Kanske måste cykla några 100 mil till varje år också, men, men …)

   Reply

 3. Lena
  16 March, 2013 @ 12:18

  Åh, grymt bra. Det här upplägget ska jag köra på nästa veckas benpass. Tack för inspo!

  Reply

 4. Madeleine
  16 March, 2013 @ 16:48

  Det var väl just det där att jag insåg jag kan köra det där passet varsom helst som tilltalade mig 🙂 Bra tips att tänka på nåt annat där med hantlarna dock. Pistols varvat med enbensutfall i TRX fick jag i ett program förra året, gick lite konstigt ett par dagar efter jag körde det passet 😉

  Reply

 5. Att ta vara på möjligheterna som finns | amelie
  16 March, 2013 @ 20:51

  […] iväg till affären för att handla. På eftermiddagen körde jag de två första blocken av det här. Det passade mig bra med lite ben och lite puls som kunde utföras ute på lekplatsen. Lekte med […]

  Reply

 6. Jörgen
  17 March, 2013 @ 18:31

  Tack för tipsen.
  Jag har fått en släng av klenisben så jag får testa.

  Reply

 7. Jenny
  18 March, 2013 @ 11:45

  Som ganska så otränad kontorsråtta provade jag detta pass i lördags. Det var riktigt roligt och idag svider det i både lår och stuss. Tack för inspo!

  Reply

 8. Tufft benpass!!! -
  17 April, 2015 @ 06:51

  […] på gymmet blev det BEN, rygg, triceps och mage. Sofie skrev om ett benpass som hon kallade benpass explosionen och det var jag ju bara tvungen att prova. Körde det nästan likadant, helt galet vad det tog i […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.