Sök
Stäng denna sökruta.

I MINA VÄXLINGSPÅSAR UNDER EN IRONMAN

Ironman Kalmar närmar sig. Jag står på startlinjen till en Ironmandistans för 19:e gången, och just i Kalmar för 7:e gången.

Har skrivit om vad jag har i mina växlingspåsar flera gånger och det jag märker är framförallt att jag förenklar mer och mer. Från att jag hade jordnöt och syltmackor och helst ville ha med mig en webergrill på cyklingen – FÖR HUR SKULLE JAG ANNARS ÖVERLEVA – till att jag vet exakt vad jag behöver för prylar och vad min kropp och mage fungerar bäst på för energi (gels-gels, gels, sportdryck och lite cola på det …) Första tävlingarna trodde jag det var bra för min mage att äta lite banan för det är naturligt – till jag plötligt en dag insåg att vi ger barn mosad gul banan för att deras mage ska komma igång – det är väl klart min mage rasar om jag pressar i banan under cyklingen och löpningen. Men framförallt så har jag lärt mig att det är väldigt olika vad som fungerar för mig och för dig – man måste testa!

Såhär packade jag till Ironman Haugesund och jag kommer packa i princip exakt likadant inför min lördag i Kalmar.

Längst till vänster är min vita streetwear-påse. Den lämnar jag in på morgonen, just innan start.  Så jag brukar lägga upp det jag ska ha efter målgång tillsammans med det jag ska ha på mig vid start.

Triathlondräkt. Chipband och badmössa som man får från tävlingen. Våtdräkt och simglasögon från 2XU. Öronproppar, assoskräm, vaselin och solkräm. Sedan har jag dom varma kläder jag vill ha efteråt. Mössa, Houdini, byxor och flip-flops. Handduk och tandborsten (som jag längtar efter första klunken gel…) Telefonen och lite pengar (ifall jag inte kan lämna det till någon under dagen)

Blue som i Bikebag.
Hjälm. Glasögon. (Ibland kör jag i tempohjälm – i Norge valde jag vanlig hjälm för det skulle regna) Nummerlapp fastsatt i ett bältet (på vissa tävlingar måste du ha den på under cyklingen, andra inte) Cykelskor. Handduk att dra av fötterna så dom inte är blöta och grusiga när jag sätter ner dom i skorna. En flaska med Enervits liqidgel som jag tycker är lätta att få i mig samt en flaska sportdryck. I den lilla lådan på cykelramen har jag sex enervittabletter och en extra cykelslang. I ramen finns också ett fack med kolsyrepump och en till slang. I Norge la jag i sista sekund även ner en regnjacka.

Red as in Runbag.
Skor med strumpor i.  Keps. Tre Enervit gels och fyra enervit tabletter. Compeed (bara för att jag lärt mig att tejpar just jag på insidan av stortån innan så får jag inga problem, gör jag det inte kommer det två stora blåsor efter två mil)

Vill du läsa mina racereports från Kalmar så kan du göra det här: 2010. 2011. 2012. 2013. 2014. 2016. 2018 (Vill du frossa i racereports så kika in på den här sidan)

Är det första gången du ska köra så läs den här, det är min “Ironman for dummies” med allt från hur du checkar in på tävling till hur och vad jag packar i mina växlingspåsar.

För något år sedan frågade jag 23 Ironmans som inspirerar mig om deras bästa träning och tävlingstips. Sjukt läsvärt!

Här hittar du några av mina bästa Ironmantips så här dagarna innan.

Ska du köra? Stort stort lycka till! Njut som f*n. Det är en dag du kommer att komma ihåg resten av ditt liv!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”I MINA VÄXLINGSPÅSAR UNDER EN IRONMAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *