13 Comments

 1. Helena
  11 August, 2014 @ 06:32

  Vilka fantastiska tips! Tack Sofie!! Otroligt värdefullt och lugnande för en debutant! Nu ska jag läsa om din första Järnman. Håller tummarna att du når årets mål.

  Reply

 2. Jörgen
  11 August, 2014 @ 08:55

  Mycket bra tips som alltid Sofie.
  Synd att jag inte får bli omsprungen av dig i Kalmar nästa helg, men kanske nästa år. 🙂
  Ha de gott och njut!

  Reply

 3. Uppochhoppa
  11 August, 2014 @ 09:51

  Vilket otroligt bra inlägg! Supervälskrivet, härlig ton och you can do it-feeling! Fryser du är det bara att öka – epic kommentar. Stort lycka till i helgen, jag tippar på ett nytt pers! Kram och sov gott!

  Reply

 4. Vera
  11 August, 2014 @ 10:36

  Härlig läsning, ska köra min första Ironman (och triathlon) nu i Kalmar och är så taggad! Kanske vi ses, annars stort lycka till 🙂

  Reply

 5. Annie
  11 August, 2014 @ 10:55

  jamen jag säger ju det. det är ju bara du som får mig sugen på en ajrånmän Sofie! Det är bara träningen jag inte är sugen på. 🙂 Lycka till på lördag nudå!

  Reply

 6. Richard (rundtramp.se)
  11 August, 2014 @ 19:04

  Superbra tips! Jag får gåshud när jag läser dem.
  Själv gör jag min andra Ironman i Köpenhamn om två veckor.
  (första var ju förra året i Kalmar, när vi snackade lite kort i målfållan)

  Stort lycka till! Kör så det ryker!
  /Richard

  Reply

 7. Frida
  14 August, 2014 @ 14:20

  Men guuud, du skriver på ett så peppande sätt! Dina tips tar jag med mig till mitt första IM i Kalmar 2016. Bugar å bockar! 🙂

  Reply

 8. lenita bryntesson
  28 October, 2014 @ 18:03

  Hej Sofie!
  Jag har nyss läst dina tankar om årets ironman underbart att läsa. Jag är sugen på att göra en nästa år men har inte koll på om det är för sent att anmäla sig.
  Jag undrar om du har några bra tips om träning inför ett, jag bor i norrland och åker mycket skidor och springer en del .
  Lenita

  Reply

  • Sofie
   28 October, 2014 @ 22:38

   Det finns massor av bra triathlontävlingar, men den enda Ironman som går i Sverige är den i Kalmar och den fylldes upp på några dagar. Men det finns såklart flera utomlands om du vill ha just en Ironmantävling. Kolla in Ironman.com och se vilka som är fulltecknade. http://www.challenge-family.com är Ironmandistans (men får inte kalla sig Ironman eftersom det är ett varumärke)
   Träna – åker du skidor så får du den bästa träningen som finns att få så det är bara att fortsätta.
   Lägg in ett simpass, ett cykelpass och ett löppass på det. Hinner du fler så varierar du mellan intervaller, långpass, teknik och styrka. Men det är svårt att säga något när jag inte vet var du befinner dig nu, vad du satsar på, skador, tid du har att lägga på träning osv.

   Men kolla gärna in här för inspiration:
   http://lanttolife.se/2013/10/throwbackthursday/
   Eller:
   http://lanttolife.se/about/populara-inlagg/
   Och fråga vidare, svarar såklart om jag kan. Stort lycka till med livet, träningen och tävlingarna.

   Reply

 9. lenita bryntesson
  29 October, 2014 @ 17:50

  Hej!
  Tack för ditt snabba svar , jag har gjort klassikern i år :skidor 5,47 Vättern 11,58 Vansbro 35 min bara 1500 pga för kallt vatten Lidingö 2,33
  Simmar bara bröstsim för tillfället förstår att jag bör lära mig crawla.
  Jag behöver kanske ett år på mig föra att få till allt men jag kan inte vänta för länge är nu 51 år och det blir nog inte lättare med åren. finns det någon stopp tid? hur länge man får hålla på? Har haft problem med hälsporrar men det är ok nu och har gått bra när jag tränat inför klassikern . Intervaller brukar jag aldrig köra, jag har hund så jag är ute med den rätt ofta både på skidor och i skogen.
  Bör jag träna både cykel och löpning som i en tävling dvs i direkt följd ? hur långt och hur många gånger inför en ironman? Jag förstår att träning är individuellt men ungefär hur många timmar / år tränar du?
  Ja du ser jag har hur många frågor som helst.
  Med vänlig hälsning
  Lenita

  Reply

  • Sofie
   4 November, 2014 @ 20:02

   Hej,
   det låter ju som du är i kanonbra form redan – bara att fortsätta så 🙂
   Du kan absolut genomföra en Ironman och simma bröstsim, men det sparar benen att lära sig crawl (och så är det kul!)
   Innan tävling så är det bra att vänja benen vid att springa direkt efter cykling med det kan man vänta med till våren/sommaren. Hur länge man får hålla på? Ofta är det totalt 16 timmar och så har tävlingarna lite olika bryttider (precis som på Vasaloppet)
   När det gäller ålder så finns det ingen gräns, det fanns dom som var över 80 som körde Ironman Hawaii. När jag gjorde Ironman Österrike i somras så träffade jag på Roger – en vän som sprang om mig innan mål. Han har passerat 70 år. Så det bestämmer du och din kropp tillsammans.
   http://lanttolife.se/2014/06/ironman-nummer-atta-check/

   Reply

 10. lenita bryntesson
  7 November, 2014 @ 10:10

  Hej Sofie!
  Tack för dina svar jag har börjat med simträningen och då fortsätter jag som vanligt i vinter , men det blir nog ett triathlon i sala i år och Ironman i Kalmar nästa år.
  Ha de gott
  Lenita

  Reply

 11. Anna
  15 July, 2016 @ 12:26

  TACK TACK TACK för dessa ord! De fick mig att i tanken känna att det är fullt möjligt att göra en fulldistans 🙂 Det känns möjligt och till och med roligt, tack vare dina superfina tips och bra ord här. JÄTTEBRA! Och vilken källa till inspiration du är Sofie! I både ord och bild. MVH Anna

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *