Sök
Stäng denna sökruta.

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

1308_IMKALMAR_tavling265

Ska du köra Ironman Kalmar? Börjat klia i halsen ännu? Börjat kolla väderleksprognosen i Kalmar? Pirra i magen när du tänker på att packa dina växlingspåsar?

Jag har kört tio Ironman men när någon frågar så är Kalmar är min favorittävling. Och jag ska inte köra den i år. Vad hände egentligen?

0437_36663
Efter Ironman Kalmar och Ironman Köpenhamn förra året så var jag inte sugen och BOOM så var platserna slut. Det känns tomt. (Fast jag har också lovat syster att inte göra någon lång tävling innan Ö till Ö. Så jag sparar cykelbenen till Ironman Barcelona.)

Tomhet till trots har jag samlat några länkar som kan vara roliga att läsa om du är ska köra nästa helg. Vill du läsa mina racereports från Kalmar så kan du göra det här: 2010. 2011. 2012. 2013. 2014.

Vill du drömma om vilken Ironman du ska köra nästa år så kan du inspireras till att köra Nice, Norseman, Zurich, Brasilien, Klagenfurt, Köpenhamn eller något annat här.

Är det första gången du ska köra så läs den här, det är min “Ironman for dummies” med allt från hur du checkar in på tävling till hur och vad jag packar i mina växlingspåsar.

För något år sedan frågade jag 23 Ironmans som inspirerar mig om deras bästa träning och tävlingstips. Sjukt läsvärt!

1308_IMKALMAR_tavling214

Förra året skrev jag ner mina bästa Ironmantips så här dagarna innan.

Stort stort lycka till! Jag är avundsjuk. Avundsjuk, framförallt på dig som kör för första gången. Njut som f*n. Det är en dag du kommer att komma ihåg resten av ditt liv!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

  1. Tack Sofie! Tack som fan!!!! Hur visste du jag ville lusläsa allt du delar med dig här:-) Men först ska jag bara dricka några koppar kaffe till, se efter hjortron och träna på att byta slang tills jag kan göra det i sömnen.

  2. Hej Sofie
    Det var du! I dag kom vi hem ifrån vår semester från Lofoten. Det var ett rätt lustigt sammanträffande för när vi satt i bilen sa jag till flickorna – vi ska cykla från Kiruna till Abisko någon dag. Senare hemma när jag läste annonsbladet fastnade jag i en artikel om cykling efter Norgevägen och läste att det var Sofie Lantto som tipsade. Å det var du! Jag fastnade på din blogg, det var intressanta artiklar du skrivit. Vad kul att du gillar cykling. Det gör jag också å hela min familj cyklar. Ja jag har fyra barn och en maratonlöpande make nuförtiden. En Alaskan Husky också som flyttat hem till min mamma. Vi bor i Kiruna. Jag var borta från Kiruna ca tio år men drogs hela tiden norrut så det känns helt rätt att vara hemma igen.
    Lycka till med allt. Hälsa familjen. Kram Anna-Lena ( Hon med Vorstrarna ).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *