Sök
Stäng denna sökruta.

GLOBALYOGA 2

141012_globalyoga20110 Jag gick Globalyoga kurs för flera år sedan, men steg 2 blev inställd och jag har känt att jag har något oavslutat. Jag har varit kär i Johanna som är grundaren till Globalyoga sedan jag träffade henne första gången 2005.

I helgen fick jag hänga på det här gängets steg 2. Tack!   141012_globalyoga20023 Varje morgon började med meditation och en yogaklass. Sedan blandades teori och praktik resten av dagen.141012_globalyoga20026 141012_globalyoga20029

Läste Eckhart Tolles bok 2011 (det var tydligen då jag gick steg ett…) och var arg på den då. Kan inte påstå att jag tycker bättre om den nu. Innehållet är bra, det vill säga LEV NU! Men översättningen, upprepningarna för att inte tala om formgivningen. Jag spyr. 

141012_globalyoga20030 141012_globalyoga20033 141012_globalyoga20034 En av dom sakerna som är bäst med den här kursen är att det är väldigt mycket praktiskt. Ledarna visar och vi övar praktiskt på hur man guidar in i positioner och hur man assisterar. Bra att läsa, höra, göra och öva! Och fast jag varit yogaledare många år (jag har gått yogaledarutbildningar hos The Academy, SAFE, Ulrica Norberg mfl. innan) så lär jag mig alltid något nytt. Ett till sätt att guida så elever hittar rätt, ett bra sätt att assistera för att inte tala om personlig feedback på hur man leder klassen. Det finns alltid saker att lära sig. 141012_globalyoga20089

141012_globalyoga20020   Första delen av en klassisk Globalyoga solhälsning.141012_globalyoga20098

141012_globalyoga20159Inget vi gjorde under kursen, men det är ett av mina favoritfönster att fota så jag tvingade tjejerna att stå såhär … 141012_globalyoga20135

Helgens tre sköna guider. TACK! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

4 reaktioner på ”GLOBALYOGA 2

  1. Jag fick en annan bok av Eckhart Tolle av en kompis för ett par år sedan och kan inte annat än att hålla med. Jag kom inte ens igenom första kapitlet. Budskapet må vara bra (även om jag inte kunde hitta det pga allt fluff i texten) men han känns som en bluff-pastor som vill tjäna pengar på andras längtan efter spiritualitet.

  2. Hej!
    En kompis till mig som var väldigt förtjust i Echart Tolle för massor av år sedan, jag fick samtliga hans böcker i mp3-format (på engelska) samt flera teachingar. Jag fattade inte grejen med honom och filerna låg på min dator i många år. Sedan en dag när jag skulle ha något att lyssna på när jag skulle ut och gå så kom jag och tänka på filerna.
    Något hade hänt, jag älskade det – och gör fortfarande. Jag tror du ska testa att läsa eller lyssna på engelska. Översättningar brukar inte göra materialet riktig rättvisa.

  3. En av de bästa grejerna med globalyogautbildningen var just att jag “tvingades” ta mig igenom den första delen av Tolles “The power of now” – tog ett tag att komma in i men kändes mycket givande att ha läst, många visdomskorn där. Kan dock tänka mig att översättningen inte blir detsamma, som det ofta är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *