Sök
Stäng denna sökruta.

Bästa prylarna för vinterlöpning

Run_Gve_vinter_121103_0502 (kopia)

Sedan några år springer jag ute året om. Det var efter att nästan ha gett upp min dröm om Ironman Kalmar för att jag inte kunde springa mer än några minuter på löpband innan jag steg av – som jag istället såg till att skaffa mig bra prylar för att springa ute året om. Nu älskar jag det!

vinterlop13text kopia

Här kommer en hög med mina favoriter.
1. Bästa sport-bh:n, alltså bästa! Jag har ett gäng och dom håller tvätt efter tvätt, löptur efter löptur. Love it! Nike pro. 

2. Min absoluta favoritunderställströja när det blir riktigt kallt. Samma här, håller tvätt efter tvätt, löptur efter löptur. Under vintern har jag ofta sport-bh:n, den här och en vindjacka på. Funkar ofta helt perfekt även vid -20. Nike Pro Combat.

3. Craft underställströja. Bra om det inte är så kallt. Bara eller med en vindjacka.

4. Nu under hösten är det här tillsammans med en sport-bh min favorit. Den värmer lite, hjälper mot vind och har små inbyggda vantar som ofta är skönt i början av löpturen och så fäller man in dom när man är tillräckligt varm. Så slipper man ha ett par vantar att släpa på när man börjar komma igång. Craft ER Wind Jersey

5. The vindjacka. Älskar den här. Alltså älskar! Jag har en när jag cyklar också. Har inte hittat någon som är lika följsam och så otroligt liten om man vill ta av den och knöla ihop den. (Har en gammal variant av den på den översta bilden) Craft Featherlight jacket.

6. The kompressionstajts. Om jag älskar vindjackan ovan så måste jag erkänna att jag älskar, älskar, älskar 2XU kompressionstajts. Har olika varianter och har ett par med lite fleece för vintern. Jag kan väl erkänna att det nästan har gått till överdrift men jag lever i dom här. Springer, tränar, kör ÖtillÖ och sover i efter tävlingar och långpass.

7. Har blivit kär i dom här tajtsen från Asics också. Funkar fint för löpturerna nu.

8. Reflexväst. Bara att ta på så du slipper bli överkörd. Det vore ju så trist.

9. Strumpor. Det finns bara ett material som gäller när det blir kallt och blött. Ull! Dom här är från Icebreaker.

10. Här är ett par från Gococo som också finns i favoritlådan.

11. Klockor. Jag gillar verkligen min TomTom multi-sport men den har enligt mig två nackdelar. Dålig batteritid (10 timmar) och att det inte går att ställa in X antal intervaller med X minuters vila. Det sistnämnda kommer det tydligen en uppdatering så det kommer att gå i slutet av oktober. Jag väntar ivrigt för jag tycker den är både lättare och snyggare än min trotjänare Garmin 310XT som just nu får hänga med mig på mina intervaller.

Skor. Jag har ett par Icebugs med metalldubbar, dom tar jag fram när det är riktig isgata. Annars tycker jag det funkar bra med vanliga löpskor hela vintern. Det här är några favoriter som jag har sprungit 100-tals mil med och kan tala mig varm om:

12. Saucony Kinvara 3. Lätt men ger ett litet stöd när jag blir trött och börjar trampa lite innåt med foten. Sprang Ironman Kalmar i dom.

13. Mina Asics, Gel DS Racer. Lätta och har varit mitt förstahandsval för både intervaller och långpass hela förra året.

14. Nu pratar vi trotjänare på riktigt. Dom där skorna man tar fram när det gäller om det så är tävling eller som nu att min högerfot sa tack men nej tack. Asics gel-noosa tri 5. Har sprungit dom flesta av mina Ironman i dom. (Läs om när jag skaffade dom här…)

15. Inov-8 X-talon 190. Ännu ett par favoriter. Terräng och swimrun. Har testat många och dom här är bäst!

16. Mössa och vantar från Nike.

17. När det blir riktigt mörkt. Pannlampa. Jag har en från Silva med separat batteripack.

18. Favoritglasögonen. När det är soligt eller blåser mycket så åker dom på. X-kross

Det är mina favoriter. Det mesta har jag köpt, några saker har jag fått för test men en sak kan du vara säker på och det är att om jag inte skulle rekommendera en sak till min bästa vän så hamnar dom inte på den här listan. Jag betraktar alltså just dig som min bästa vän.
Nu undrar jag om du har något du inte beger dig ut i mörkret, slasket och snön utan? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Bästa prylarna för vinterlöpning

 1. Tack för tipset om Tiina Ravelin. Hon gästinstruerade på IKSU inspiration idag och plågade oss snällt genom dryga timmen yinyoga. Skulle nog gått på annat pass om det inte varit för ditt inlägg för några veckor sedan. Yin är smärta. 🙂

  1. Haha, ja Yin är smärta. Hoppas du belönades med den där sköna känslan av energi efteråt och att Tiina var så där jädra underbar som jag tycker hon är.

   1. Det var ett bra pass men någon energi fick jag inte. Tror dock inte det berodde på Tiina utan på de fyra passen jag gick på innan jag avslutade med yinyogan… Men kommer att sova gott inatt.

  1. Tack för tipsen.
   Och ja, Smartwool är lika bra. Mina båda Ö till Ö har jag sprungit/simmat i ett par Smartwool strumpor. Funkar alltså huuuur bra som helst.

 2. Ja, förutom mycket av de bra grejerna du har i listan, så gillar mina NorthFace Etip-vantar. Har ett material på tumme och pekfinger, så man kan fippla med telefonens skärm utan att ta av dem.

  Och skulle inte kunna tänka mig att byta vinterlöpningen mot löpband. Ska mycket till för att jag ska ställa mig på ett band. Springa på vintern FTW! 🙂

 3. Tack för ett bra inlägg! Detta är precis sånt jag funderar över just nu. Jag vill göra vad jag kan för att hålla igång löpningen under hela vintern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *