Sök
Stäng denna sökruta.

Blå leden

131020_blaleden083

Det här med att springa långpass efter en led jag aldrig varit på – I love! Jonas planerade den här turen redan när vi sprang förra söndagen så det var bara att hänga på och njuta. Blå leden från Bogesund till Åkersberga. 

131020_blaleden044

Började med att ta en idolbild på löparkompisarna. Tänkte att det nog var enda gången vi skulle ses idag, men vi höll ihop i princip hela vägen.

131020_blaleden033

Jonas var vår guide – han har cyklat den många gånger och hade massor med bra tips. 

131020_blaleden037

Jag bara försökte hänga på. 

131020_blaleden049

Efter drygt fem kilometer vid Bogesunds slott. Där kunde vi stannat och fikat men vågade inte eftersom solen var på väg ner…

131020_blaleden068

Här hade vi hamnat några meter från leden och var tvungen att klättra. 

131020_blaleden073

Plötsligt låg ett stort träd över vår stig och vi skämtade om att det måste varit en bäver som fällt det. Det var inget skämt, det var en bäver (även om det på bilden ser ut som det var Jonas…)

131020_blaleden078

Stigar. Klippor. Grusvägar. Upp. Ner. Inte helt lätt att följa leden hela tiden men fint, fint, fint. 

131020_blaleden089

Jonas fick skavsår så vi stannade och plåstrade om honom. 

131020_blaleden097

Hitta rådjuren. 

bild 1

Anders och jag avslutade med att springa vilse. Plötsligt stod vi med vatten upp till knäna och att springa hem längst med 276:an som det bästa alternativet hem. Trodde aldrig jag skulle springa där. Cykla den är tråkigt. Föreställ dig att springa den … Men hem kom vi. Med dryga 30 km i ett par väldigt trötta ben. Men så innerligt lycklig över att kroppen och i synnerhet foten höll hela vägen.

Någon som har förslag till min nästa långtur? Långt och vackert är mina enda krav.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Blå leden

  1. När du skrev om Roslagsleden så slog det mig att orangea markeringar såg jag ju när vi sprang vilse vid Dommarudden sist och då kom jag på det. För att orka springa hela vintern ska jag planera att springa hela Roslagsleden (en bit i taget) med mina bästisar i vår! Vilket härligt mål!
    Tack för inspirationen!

    //A

  2. Vilket äventyr! Och grymt bra långpass! Själv övade jag pannben och varvträning när jag körde runt, runt, runt på samma slinga i skogen för att få ihop 2h15min pass! Vi får springa snart ihop, efter våra race!

    1. Bra pannbenspass. Dom är ju så bra att ta fram när/om man dippar på tävling… Och ja, springa ihop snart – men först stort lycka till i Florida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *