ÖPPET VATTEN MED MIKAEL ROSÉN

160817_simbok20160817_0000

The Rain Man of swimming, coachMike, Mikael Rosén är min all-time-favorit-simcoach. Jag känner ingen annan som kan komma till en pool, fördela oss i banorna och vi är i rätt fartgrupp. När vi simmar utomhus har jag varit med om att han sett vad jag gjort på andra sidan sjön: ”Lantto, när du passerade mellan öarna såg jag att du tappade höger armbåge, tänk på den nästa varv … Otaliga är lördagarna jag klivit upp bara för att få simma för just honom. (varning för nostalgitripp om du klickar på länkarna …)

160817_simbok20160817_0010

Han är en av dom märkligaste människorna jag känner, men också en av dom mest intressanta så när jag öppnade den 352 sidor mäktiga boken så både visste jag och inte alls visste jag vad som skulle komma.

Jag älskade den. Boken blandar skönlitterärt språk och fakta så jag känner att jag är där med japanen Takaishi när han vinner OS-brons samtidigt som jag lär mig något. Jag blir inspirerad av Diana Nyad när jag läser om hennes försök att simma från Kuba till Florida och den Jane Asher född 1931 som fortsätter plocka rekord varje år. Boken innehåller massor med intressanta simmaröden men också dagens stjärnor som Michael Phelps och Sarah Sjöström.

160817_simbok20160817_0017

Det bästa är att det finns tips för min egen simning i slutet av varje kapitel. Och massor med teknikövningar och simpass i slutet av boken så det känns som den här boken kommer hänga med mig länge, länge.

160817_simbok20160817_0015

Perfekt att ta fram när jag saknar coach Mike, för jag hör hans röst inom mig när jag läser. Och när jag inte vet vad jag ska göra i bassängen så kan jag plocka ett av hans pass.

160817_simbok20160817_0019

Förutom att jag gärna sett meeeeeer bilder så gillar jag formgivningen – den är lättläst och fräsch. Det händer rätt ofta att jag lägger bort böcker för att dom är uselt formgivna, jag blir bara irriterad och då väljer jag att läsa något annat. Men den här, I like!

Läs mer här och beställ boken typ här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *