Sök
Stäng denna sökruta.

KALMAR BUBBLAR

160819_KALMAR20160819_0056

Nu är det bara några timmar till start av Ironman Kalmar. Stan är full av människor i kompressionskläder och alla pratar triathlon. Det är närmare 3000 startande. Det härliga är att det finns lika många mål med tävlingen som det finns deltagare.

Det finns dom som vill vinna, dom som vill få en plats till Ironman Kona, dom som gör det för att slå sin bästa tid, dom som vill ta sig in i mål sista timmen för att få uppleva HEROS HOUR och och och. Här är några snabba citat från deltagare med en update efter tävlingen i kursivt under … 

160819_KALMAR20160819_0001 (1)

JEANETTE STENQUIST. “Det här är min första och sista Ironman. Jag tänker mig party i 16 timmar. När det blir tungt tänker jag på att jag är lycklig på att jag överhuvudtaget kan göra det här, det är många som inte kan.”

Jeanette har flera auto-immuna sjukdomar och är en positiv kämpe utan dess like – läs mer här! Jag mötte Jeanette när hon hade några 100 meter kvar till målet, och jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det. Hon var så glad, pigg och sa att hon skulle hjula in i mål. Vilket hon gjorde! Efter 15:28:47 timmars party!

160819_KALMAR20160819_0013

MARIA EKBERG “Det här är min första triathlon överhuvudtaget. Jag vann ett cykeltest hos en coach och kände att jag ska leva min dröm och köra. Han har hjälpt mig att veta ungefär hur snabbt eller långsamt jag kommer kunna köra. Jag kommer från Borgholm så det kommer vara massor med familj och släkt som hejar både på Öland och här i Kalmar.
Jag gillar vatten så simningen är jag inte rädd för men jag är livrädd för punkteringar, tar jag mig till löpningen vet jag att det kommer gå för det har jag sprungit innan. Fast då har jag i och för sig inte cyklat 18 mil först.”

Klart Maria fixade det – på magiskt bra 13:30:38

160819_KALMAR20160819_0017

CARL NORDBECK. “Om jag tar mig in i mål så är det min 30:e Ironman målgång. Fast jag har kört ett Kalmar Järnmannen innan det blev Ironman. Men det kommer vara min 12:e Ironman vilket betyder att jag har en garanterad start på Ironman Hawaii (dit man måste kvalificera sig genom kvalificering eller legacy – efter 12 Ironman kan man få ställa sig i kö för en startplats)”

Carl fräste av sin Ironman Kalmar på 11:05:06. Hawaii i nästa då 🙂 

160819_KALMAR20160819_0034

PATRIK ROSÉN. “Det här blir min tredje start i Kalmar. Förra gången var för två år sedan, då blev jag matförgiftad på pastapartyt innan, det var ren misär genom hela loppet, men jag tog mig i mål. Imorgon har jag inga ambitioner, jag tänker bara ha trevligt.”

Och trevligt verkade han ha när jag såg honom. Han kom i mål när klockan stod på 12:13:47.

160819_KALMAR20160819_0078

HÅKAN WETTERGREN och JONAS OHLSSON
Det här blir Håkans femte Kalmarstart och det ser ut som det blir dom absolut bästa förhållandena. “Jag ser mest fram emot cyklingen, den kommer bli fantastisk om det inte blåser. Två tips till nybörjaren är att tänka igenom energin, det absolut vanligast nybörjarfelet är att energin tar slut eller magen rasar så fundera på vilken energi och när du ska ta den. Och spring så mycket du kan, när du börjar gå så tar det tid.”

Håkan sprang i mål efter att ha simmat, cyklat och sprungit i 11:32:55.

Det här blir Jonas tredje Kalmar. “Längtar efter att komma ut på cykeln. Tänker ha kul, längtar till vi är i vattnet och har börjat simma, då brukar allt släppa. Kommer jag in kring 12 timmar är jag nöjd.”

Jag träffade Jonas på cykeln flera gånger, mer om det i min racersport som kommer vilken sekund som helst. Han sprang i mål på 12:08:59.

160819_KALMAR20160819_0047

LINA BLOMQVIST och JANI LASSILA
Det här blir Linas sjunde Ironman och Janis tredje. I vagnen bredvid ligger Loe som är född 26 april i år. Men då hade Lina redan anmält sig till Kalmar så hon tänker starta och känna efter. Simningen och cyklingen vet jag fungerar och löpningen tänker jag gå.

Jani tänker gå all in och komma topp tio. Simma på 1:05, cykla på fem timmar och springa på 03:09 innan han springer målrakan upp och får höra YOU ARE AN IRONMAN.
Mest ser han fram emot löpningen genom stan, den är alltid fantastisk.

Jag mötte först Lina i växlingstältet där hon sa att hon har finaste armvärmarna på sig 🙂 Sedan blev jag sjukt glad när jag cyklade jag förbi henne på Öland och hon sa att allt var superbra. (och nej – jag blev inte glad för att jag cyklade om henne – jag blev glad över att träffa henne … ) Hon gjorde som hon sa, det vill säga simmade, cyklade och sedan valde hon att kliva av. Jag är stolt över henne, så himla lätt att pressa kroppen för att det är så kul – men bättre att ta det lugnt. Kalmar finns kvar. Knäppt imponerande att fixa 3860 meter simning och 18 mil cykel 4 månader efter förlossning.

Och Jani gjorde som han sa … Simmade på 01:04:47. Cyklade på 05:00:52. Sprang på: 03:16:01. För att ta sig i mål magiskt snabbt: 09:29:00 stannade klockan på.

160819_KALMAR20160819_0186

ERIKA ROSENBAUM. Erika har gjort åtta Ironmans och tänker ha en bra dag. Sedan skrattar hon och säger att hon känner sig tung, trött och bakis. Precis som det ska dagen innan race.

Erika kom i mål på 12:35:51. Läs mer om hennes dag här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *