Sök
Stäng denna sökruta.

TRÄNAR RU NÅ?

141109_tallberg0015

– Hörrö Lanttolife, tränar du något nuförtiden?
– Det kan du ge dig på! Mest styrka men lite löpning, simning, cykel och yoga på det så är jag nöjd. Det är fortfarande styrke och teknikperiod. Har kollat av vad jag behöver stärka upp för att inte gå sönder och nu jobbar jag på att bli stark. Starkare. Snabbast.

Förutom två crossfitpass och rörlighet så har jag rivit av två favoritlöppass i veckan. I tisdags var det L-Gs bästa pass: 4 x 1 min backe + 4 x 1000 m plant + 4 x 30 sek backe. Skönt jobbigt!

Idag kombinerade jag två favoriter. Värmde upp. Körde mina innan-löpning-övningar och sedan 400 m, 300 m, 200 m, 100 m. Alla distanser gånger två där den första är lugn och den andra hård. Exempel: 400m lugnt, 400m hårt, 300m lugnt ….

Efter det så tog jag Magnus pass: 2 min löpning 85% max + 30 benböj
+2 min löpning 85% max+20 armhävningar
+2 min löpning 85%max+20 utfall
+2 min löpning 85%max+20 rygglyft.

Sedan tassade jag hem. Nöjd.

Finns det någon vetenskaplig grund till att jag kör just dom här passen?
Inte en endaste mer än att jag gillar dom passen och förutom styrkan så koncentrerar jag mig på teknik just nu. Så korta intervaller känns rätt.

Vad tränar du den här veckan?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”TRÄNAR RU NÅ?

  1. Försöker komma in i grundträningsfas nu efter New York. Kör enklare löppass (mest för att underhålla löpformen lite), cyklar trainer, teknikfokus på simningen och styrketräning. Kör faktiskt styrkan inspirerat från det inlägget du gjorde för ett tag sedan. Rackarns bra övningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *