Sök
Stäng denna sökruta.

Meningen med livet

140913_dundret0151

Älskar den här konversationen jag läst på lite olika sajter imorse. Det är en servitris som frågar Dalai Lama:

“What is the meaning of life?”

The Dalai Lama answered immediately. “The meaning of life is happiness.” He raised his finger, leaning forward, focusing on her as if she were the only person in the world. “Hard question is not, ‘What is meaning of life?’ That is easy question to answer! No, hard question is what make happiness. Money? Big house? Accomplishment? Friends? Or …” He paused. “Compassion and good heart? This is question all human beings must try to answer: What make true happiness?” He gave this last question a peculiar emphasis and then fell silent, gazing at her with a smile.

“Thank you,” she said, “thank you.” She got up and finished stacking the dirty dishes and cups, and took them away.

Nå, vad är meningen med ditt liv? Vad gör dig lycklig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”Meningen med livet

  1. En puss på pannan, ett bestiget berg, en nypistad backe, ett asgarv med vänner, ett sjukt jobbigt löppass, ett varmt hem med en skön fåtölj, det där fallskärmshoppet, en stunds meditation, en stund på kitesurfbrädan, en bokad äventyrsresa, en bra bok, ett tjockt duntäcke och en lång sovmorgon… Så jäkla mycket saker som är happiness för mig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *