Sök
Stäng denna sökruta.

CROSSFIT LEVEL ETT

141101_crossfit0008

Precis som du vant dig vid att jag springer runt och skrattar bland alla löv så kliver jag in och går en Crossfit level ett kurs.
Jag älskar crossfit! Vet att jag hade gått all-in 110% om jag inte förälskat mig så fasligt i triathlon.

Sedan jag började träna med Magnus för två år sedan så har mitt träningsupplägg varit väldigt mycket enligt Crossfit endurance programmering (läs mer om den kursen här) Eftersom jag hela tiden har blivit snabbare och starkare så tror jag såklart på den.

141101_crossfit0018

Jag gick en Crossfit Endurancekurs för två år sedan och har sedan dess tänkt att jag ska gå en level ett kurs för att få nöta dom grundläggande lyften och så tänker jag att om jag ska coacha i Crossfit Endurance så vill jag även kunna kliva in på gymmet/boxen och göra det bra.  141101_crossfit0065

Det är kul att vara lite utanför sin komfortzon. Jag liksom älskar det samtidigt som jag blir full i skratt att precis som att triathleterna kommer till träningarna i sina kompressionstajts och rätt fula triathlondräkter så har alla här tagit på sin allra finaste crossfitkostym från Reebok tillsammans med kompressionsstrumporna man tycker mest om. Och självklart ska t-shirten kastas av så fort man blivit lite varm.

141101_crossfit0044

Det finns många som tycker saker om crossfit, men dom flesta som är negativa har inte gett det en chans. Jag vet att dom flesta triathleter skulle må väldigt bra att variera simningen, cyklingen och löpningen med crossfit. Och dom skulle älska det. Framförallt mjölksyran och att få tävla mot sig själv (och andra om man känner för det) men också för att dom skulle hålla bättre.

Jag vet att jag inte varit så stark och inte skulle kunna återhämta mig så snabbt som jag gör om det inte vore för crossfit. Och planen är att köra mer, mer, mer. 141101_crossfit0119 Helgens klasskompisar. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”CROSSFIT LEVEL ETT

 1. Hej Kul blogg som handlar om träning. Tränar själv mycket och har precis börjat med triathlon. jag ska köra min första tävling nästa år (Vansbro, halv IM). En fråga. Du skriver att ditt träningsupplägg i stor utsträckning bygger på Crossfit Endurance programmering. Kan du utveckla lite mer vad det innebär i praktiken. Kör du bara intervall/tempo/snabbhetsträning då? Inga distanspass? Hur funkar upplägget när man kör så långa tävlingar som du kör?

  Mvh

  Anders

  1. Klart jag kör distanspass, men väldigt få sådana i jämförelse med många andra som kör efter LSD (long, slow, distance) program. Jag kör mycket styrka nu men all styrka är i “cirklar” så jag håller pulsen uppe och bygger kondition även när jag tränar styrka. Förutom något långpass då och då och främst framåt våren (men även dom innehåller nästan alltid någon fartökning) så är det mycket intervaller. Långa, korta och allt däremellan.

   Läs gärna den här boken om du är intresserad: https://lanttolife.se/2012/11/bra-bok/
   Och såklart, fråga gärna mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *