EN CHIN!

Sofie_Maxpuls_111012_127

98 dagar kvar till Ironman Brasilien. Kommer jag hålla på och tjata om det här varje dag nu? Nä. Men jag försöker göra minst en sak varje dag som för mig framåt, mot ett personbästa i Brasilien. (Bilden har Hans Berggren tagit när jag gjorde ett maxpulstest förra året)

Idag var den saken 20 minuter på löpband, 20 pistols (enbensknäböj), rodd och några chins. Ta fram champagneflaskorna. Stoppa pressarna. Jag kan göra en chin. Alltså JAG KAN GÖRA EN CHIN. Från hängande kan jag dra mig upp. Om jag fastnar i en grop och ett lejon tänker äta upp mig kan jag dra mig upp. Fattar ni. Sofie Lantto kan dra sig upp från hängande. Ett stort steg för hela mänskligheten skulle jag vilja säga. Nu är ska jag njuta av segerns sötma och jobba mot att kunna göra tio fram till midsommar. Bara för att det är kul.

Så nu okynneschinnar (visst är det ett ord?) jag lite i vår trapp då och då. Hoppar upp och går sakta ner. För att det är kul.

rch4

En annan sak som är kul är att stå på händer. Jag skulle gärna vilja kunna okynnes-stå-på-händer lite här och var. Som Rachel Brathen, som jag yogade för på The Nike Blast. Så nu står jag på händer varje dag. Jag har lagt ut en yogamatta mot en vägg. Där leker jag när jag går förbi.

rach5 rchel1

Alla yogabilder är på Rachel. För daglig upp och ner inspiration – leta upp henne på Instagram. 

Idag höll jag ett yogapass. Höftöppnardeluxtimme skulle den heta om jag skulle döpa klassen. Ska vikariera på den nästa vecka också. Söndag. Gym & motion 17:45. Place to be om man vill yoga med Lantto nästa vecka.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *