8 Comments

 1. Karin Tri - triathlon
  16 October, 2011 @ 21:35

  Intressant! Det hade varit kul att göra ett sånt test! Hur kändes det att nå maxpuls? Testet låter ju lite jobbigt, kanske därför jag dragit mig för att göra det, haha.

  Reply

  • Sofie
   17 October, 2011 @ 14:51

   Det kändes som att lungorna är lite för små för det jag vill göra, benen blev tunga… och så kändes på något märkligt sätt som om de var för korta!?
   Karin, du om någon borde göra ett test, tror att du gillat det… eller rättare sagt du hade gillat resultaten som du sedan kan träna efter/med.
   Testa, testa säger jag 🙂

   Reply

 2. Millis
  17 October, 2011 @ 06:48

  Otroligt intressant läsning! Och det där med grundkondisen var faktiskt lite extra intressant, för jag har själv upplevt att jag har mycket bättre grundkondis i sk otränat tillstånd än många av mina kompisar och jag höll ju på med längdskidåkning rätt så fokuserat under hela min uppväxt fram till jag var 19 år. Det jag också har med mig från min myckna träning under tonåren är att jag har väldigt bra muskelkontroll och väldigt lätt hittar teknik i nya övningar, jag liksom “vet” var det ska kännas. Har alltid låtit lite flummigt när jag försökt förklara det, men helt fel ute har jag mao inte varit 🙂

  Reply

 3. Emelie
  17 October, 2011 @ 07:11

  Så intressant! Skulle också vilja göra tester, men misstänker att jag inte kan/vågar orkar putta mig så hårt… *fegis*

  Reply

 4. Anna
  17 October, 2011 @ 09:30

  Jag har också gjort tester hos SportSupport, gjorde ett dubbeltest med mjölksyra och maxpulstest där man också fick fram Vo2 Max. Jävligt jobbigt men väldigt intressant. Fick träningsråd av Christer Skog efter testerna om vilka pulszoner jag ska ligga i och det gav verkligen resultat att följa dem!
  http://annakutar.blogspot.com/2011/04/min-motor-ar-trimmad.html

  Reply

 5. Annika
  31 October, 2011 @ 22:57

  Måste först börja med ett WOW för din anmälan till Norsman. Hur orkar du?! Fast nu när du är testad och klar funderar jag inte längre. Bra jobbat!
  Visst är det intressant med alla siffror man kan koppla till träning. Gjorde själv en tröskel- och maxtest i våras och den sved i benen. Saknar dock bilder på dig i den äckliga dreggelmasken men kanske får vi se dem i tidningen 😉

  Reply

  • Sofie
   1 November, 2011 @ 08:26

   Annika, du kan vara lugn. Jag sparar dreggelmaskbilden till tidningen. You just wait 🙂
   Vi kan jämföra tester så inser du att du har 100 gånger bättre värden än mig och så anmäler även du dig till Norseman. Eller hänger du med som support och klättrar upp på berget med mig… Din bror verkar inte allt för sugen.

   Reply

   • Annika
    6 November, 2011 @ 19:16

    Tackar för förtroendet 🙂 Berget tar jag “gärna”. Visste inte att vi icke triatleter har privilegiet att välja favvo sträckan. Tar och startar om träningen -igen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.