Så slipper du immiga simgogglar

130104_sim

Igår var det simträning. Igen. Här är min blöta hög efter passet. Baddräkt från Head. Simglasögon Speedo Speedsocket. Lycka är att dra på sig ett par nya glasögon som inte immar. Men efter några timmars användning (hur jag än undviker att röra glasen) så börjar de imma. Lösningen är antingen Kiefer anti-fog droppar eller den här sprayen

Har ett par Speedo paddlar, jag och Lisa har börjat träna lite med paddlar för att vänja axlarna ifall vi bestämmer oss för att köra det på Ö till Ö. Öronproppar är verkligen inget man måste ha, men sedan min öroninflammation förra året, och när jag simmar kallt öppet vatten så brukar jag ha silikon öronproppar.

Och en vattenflaska får stå på poolkanten, på den här har jag skrivit ner några favoritsimpass och övningar. Och samma sak här, man behöver verkligen inte dricka vatten under simpasset, men när jag började simma så fick jag tipset om att dricka mycket och ofta för att slippa kramp. Har inte haft kramp sedan vattenflaskan börjat följa med, om det är vätskebrist eller att mina vader vant sig spelar ingen roll, jag mår bra av att dricka vatten.

Har du några favoritsimprylar som alltid får följa med dig till simhallen? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Så slipper du immiga simgogglar

  1. Jag har precis börjat crawlträna, och något jag alltid(!) har med mig är min högt älskade näsklämma – att få kallsupar i näsan är en smärtsamm upplevelse, men med näsklämman är det en fröjd att lära sig crawla. 🙂 (nu skall jag bara lära mig andas också, och tackar för tips från dina tidigare blogginlägg).

  2. Dolme naturligtvis 😀 Vad ska man med paddlar till utan dolme? Dolmen kan man även köra utan paddlar med då många tycker det blir lite samma känsla som med våtdräkt.

    1. Tack, det glömmer jag jämt men tänker på varje gång jag går från skåpet till poolen. Ska genast packa det till helgen … 

  3. Öronproppar är kanon när man simmar. Så skönt att slippa få vatten i öronen som inte vill komma ute. Använder själv numera jämt öronproppar när jag simmar efter en öroninflammation förra året. Tycker dessutom att jag fokuserar bättre på min simning när jag slipper en del störande ljud. Koncentrera mig bättre på min andning. Jag kör också med silikonproppar. Tycker att de fungerar riktigt bra. Gör inte ont i öronen som apotekets musik och simproppar. När jag hade de propparna kunde jag inte dra ner badmössan över öronen som jag brukar göra. Silikonpropparna däremot märker jag inte av under mössan. De gör verkligen sitt jobb och stänger ute allt vatten. Jag brukar låta propparna sitta kvar i öronen tills jag har duschat och torkat håret för att verkligen slipa få vatten i mina känsliga öron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *