Sök
Stäng denna sökruta.

Simanalys!

Imorse var det dags för simanalys. Och inte var som helst utan på Centralbadet. Vi hade hela badhuset för oss själva innan de öppnade. Härligt med omväxling. Igår en simhall som man kan se hårbollar på botten och toaletten luktar urin. Idag en anrik miljö som luktar spa och gör att man vill prata tyst.

I bokstavsordning så fick vi simma en och en med sidan mot kameran. I tävlingsfart och sedan med kardborreband runt fötterna. Sedan rakt mot.

En dusch. Lite bubbelpool och så analys av filmen och tips på vad vi kan förbättra. Här är söndagsfilmerna. Ingen sång, ingen dans men lite naket. Håll till godo.


Här är jag från sidan.

Med bundna fötter.

Och framifrån.

Tipsen jag fick var att jag ska jobba på att bli ännu bredare när jag sätter i händerna (jag simmar väldigt smalt vilket gör att jag inte får lika mycket kraft och kan få ont i axlarna) Sedan ska jag börja jobba ännu mer med höften. Starka axlar, stark rygg, stark bål och så tar vi ännu lite mer kraft från höften. Rekommenderad övning. Demont.

För er som inte kan få nog av simfilmer så kommer även här Lisa och Anders filmer.
Lisa:Lisa ska tänka på att vara bredare (är det något genetiskt det här med att vi bägge smyger fram i vattnet och sätter ner händerna framför huvudet?) Sedan ska hon tänka på att behålla en hög armbåge i vattnet så att hon får bättre grepp om vattnet och mer fart! Coachen sa att hon ska tänka att hon har en badboll som hon ska trycka ner under vattnet. Då trycker du inte ner den med en rak arm…
Anders:Anders ska också jobba med mer kraft från höften. Bra övning är att tänka navel mot kaklet. Alltså överdriva rotationen. Sedan andades han olika åt höger och vänster. Vänster var bättre än höger, han ska ta tid på 50 meter där han först bara andas åt höger. Sedan 50 vänster. Och 50 tretakt.

Någon som har något annat tips till oss? Sluta tänk och bara gräv kanske?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *