Search
Close this search box.

5 sätt att bränna en röv

Måndagsträning med redaktionen. Snor rubriken av Marie som beskrev passet 100 gånger bättre än jag kan göra. Läs här!
När vi kom till Sportlife så meddelade Andreas att idag var det dags för rövmos! Jag frågade honom varför han tycker att röven är så himla viktig?. “Röven är alltid röven”, sa PT-Andreas. När vi klämde på honom lite till sade han att röven är en stor muskelgrupp som, om den är otränad, kan ställa till ordentligt med skit i rörelseapparaten – men är den å andra sidan vältränad och väl koordinerad med resten av kroppen, blir resultatet fab.

När vi klarat ut varför så körde vi fem övningar som kändes rejält i röven. Här är det djupa knäböj med litet gummiband mellan knäna, kombinerat med griskast. En minut x3, i högt tempo.


Stora skridskoskär med gummibanden runt anklarna. En minut x3, högt tempo. Och gummibandet ska vara litet och trögt!


Supermodell-utfall! Korsa benen lite i steget, sjunk djupt ner, upp och ladda om. Både främre och bakre foten ska peka rakt fram. Gå fram och tillbaka på catwalken, en minut x3.


Ett stoooort steg åt sidan, djupt utfall – följt av explosivt frånskjut och slutläge stående på ett ben med andra knät lyft mot bröstet.

Andreas visar 45 graders utfall med vrid.

Som bonus fick vi göra en knäövning. Stå på ett ben, böj i knäleden och dutta händerna i golvet så långt fram som möjligt. Tryck ifrån explosivt, med armarna ovanför huvudet – och “frys” positionen med magmusklerna i övre läget.

Som sagt “Röven är alltid röven” Och med en stark röv kan man göra underverk. Plötsligt händer det!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *