Sök
Stäng denna sökruta.

Perfekt löpteknik!


Hur svårt ska det vara. 1. Bra grundposition, böj lite på knäna. Fram med höften. 2. Luta hela kroppen framåt. 3. Dra upp hälen direkt under rumpan om och om igen. 4. För världsrekord luta mer och byt plats på fötterna fortare.

Svaret är jättesvårt tydligen… Men nu ska det nötas in! Punkt slut. Mötte upp Magnus och drillade en timme på lunchen. Ovan ser ni en övning som kändes riktigt bra och som jag får för mig är bra mot löparknä också, eftersom man tränar rumpan och hamstring (baksida lår). Enligt föreläsningen i lördags så var rövträning ofta lösningen på löparknä.

Den här övningen var också bra. Luta mot en vägg och tänk häl mot rumpa… 10 gånger på varje ben och fräs sedan iväg i överljudshastighet. Swooooch. Mot världsrekord. Eller en anständig maratid i alla fall.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Perfekt löpteknik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *