Sök
Stäng denna sökruta.

Träningsplan för ditt första triathlon

Har fått många frågor om hur man ska träna för sitt första triathlon, vad ska man ha på sig med mera. Ska jag svara enkelt på träningsfrågan så säger jag bara försök planera och genomföra minst ett simpass, en cykeltur och ett löppass i veckan.

Sedan kan man utveckla det hur mycket som helst. Kan jag så lägger jag in ett lite längre och lugnare löppass och ett intervallpass (där man ökar pulsen antingen genom att springa fortare eller genom att springa uppför…) Eller och ställ upp löparskorna så du bara kan kliva av cykeln och springa en vända direkt efter cykelturen (brickpass). Räcker med 10–20 minuter för att benen ska börja vänja sig.

Själv går jag igång på att ha en plan att följa. Triathlon+ har några man kan skriva ut. Här är en plan för att träna inför en sprint. Välj om du vill “ta dig runt” eller om du vill satsa på en bra tid.

En riktigt rolig tävling i Sverige är Stockholm triathlon 21 augusti. Riktigt roligt att få cykla genom stan. Att få trampa på så mycket du bara orkar förbi slottet, Södermälarstrand och Västerbron utan att behöva stanna för trafikljus eller annan trafik.  Och sedan fin löpning på gärdet. Rekommenderas!

deras sajt kan man också hitta bra träningsprogram, och lite filmer. Bra, men jag kan tycka det är lite torrt. Eller låter det bara coolare på engelska?

Ska skriva lite om kläder/prylar och vad jag tycker man kan tänka på vid växlingar  (när man byter från simning till cykel och cykel till löpning) närmaste dagarna. Här har jag skrivit lite om triathlon innan. Simning. Cykling. Löpning och tävlingar.

Och till er som ska köra ert första triahlon i år: Grattis! Hoppas ni tycker det är hälften så kul som jag gör. Har ni frågor så kommentera eller mejla mig.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Träningsplan för ditt första triathlon

  1. Har du nåt för min första Ironman? Börjar känna att jag kanske behöver följa nåt program och inte bara köra på känn:)

  2. JA! Heja! Mer sånt! Ja jag ska vara med 21 augusti och jag ska simma brunnsviken på lördag 9.30 om du är i krokarna? 🙂 kram på dig tuffing!

    1. Det kommer mera, trallallalalalaaaa… Jag siktar nog på en sjö lite närmare på lördag, men vi ses snart! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *