POMODORO

Få saker är så tillfredställande som att skriva upp vad som ska göras och sedan stryka över det med en fet penna. När det lite för mycket som händer, så där så jag har svårt att fokusera på en sak så brukar jag köra Pomodoro-tekniken. Jobba fokuserat i 25 minuter med en 5-minuters paus varje halvtimme.

Tekniken utvecklades av italienaren Francesco Cirillo på slutet av 1980-talet och heter Pomodoro bara för att han använde en klocka som såg ut som en tomat.

Så här gör du:

  1. Bestäm vad du skall utföra.
  2. Sätt klockan på 25 minuter och sätt igång. (Ställ din mobils timer på 25 minuter eller ladda ner någon pomodoro-app.)
  3. När klockan ringer tar du en paus på 3-5 minuter och gör något annat. Tänk på att vila tankearbetet med något trevligt.
  4. Återgå till punkt 2.
  5. När du har gjort fyra pass tar du en paus på 20-30 minuter och vilar.

Jag tycker det är effektivt när min hjärna är splittrad och har svårt att fokusera på en sak. Jag bestämmer vad som är viktigast, stänger av allt annat och river av 25 minuter. Vissa dagar fungerar det otroligt bra, andra blir jag mest bara störd att bli avbruten mitt i mitt flow – då skiter jag i allt vad tomater heter och bara kör.

Vill du så ladda ner den här pdf:en. Skriv ut och kryssa i varje Pomodoro. Njut av pennans raspande när du kryssar i eller stryker över. Klicka här för en pdf utan svordom.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Min första älg

Det luktar skog och skvattram. Vi går längst med myrkanten och dimman lättar sakta. Det här kommer bli en fin dag. Vår jämthund Effy går med nosen i vädret. Stolt hållning. Hon vet precis vad som ska hända. Det är årets bästa dag. Det är älgjakt i norraste norrland.

Läs mer »

BASVECKA

Basvecka. Här hittar du en pdf så du kan planera en bra vecka.

Läs mer »

Laponia 2023 race report

Laponia triathlon 2023. För sjunde gången i mitt liv drar jag på mig våtdräkten i midnattsol och går ner i vattnet för att simma 3860 meter innan jag ska cykla 18 mil och springa ett maraton på det. Har kört distansen 22 gånger innan, men kommer det att gå utan i princip ett enda långpass i kroppen?

Läs mer »

En reaktion på ”POMODORO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *