Sök
Stäng denna sökruta.

Gör din egen hatt

Älskar hattar men har känt mig lite utklädd i hatt senaste åren, men så har känslan av att jag ska ta tillbaka min hattkärlek smugit sig på och precis när jag ska köpa en ny hatt så dök en kurs med Soonnoonhats upp. Bokade direkt.

Förra helgen var det dags. Otroligt roligt att lämna datorn ett tag och arbeta kreativt med händerna. Att välja färg, modell, material och sedan göra min egna hatt.

Vi började med att gå igenom material och valde varsitt grundmaterial. Mätte varandras huvud och fick ta fram träblock som motsvarade vårt huvud. Ångade upp filt/ullmaterialet och bearbetade sedan materialet och lät vara över natten.

Vi började också på vårt hattband, det där svettbandet man har i hatten. Tog vårt huvudmått, klippte till hattbandet och sydde ihop det.

På söndagen började vi att forma själva hatten. Ville man slipa hatten så den blev styvare så gjorde man det. Ångade upp den och gjorde först toppen, sedan sidorna innan det var dags att skära till brättet och ånga och stuka till det så det blev som vi ville ha det. Sydde in hattbandet och bestämde vilken slags band vi vill ha runt själva hatten.

Vi gick också igenom hur man tar hand om sin hatt för att den ska hålla länge och blev tillsagda att inte vara rädd för att ta fram strykjärnet hemma, ånga på lite och forma till den om den tappat formen efter en roadtrip eller festkväll.

Just nu är känslan att jag vill tacka nej till alla uppdrag och göra hattar resten av livet. Kaaaaaanske tar det lite lugnt och börjar med att köpa ett träblock i storlek 57 och gör några till härhemma först.

Tack för härligt kreativ helg!

Sugen på att göra din egen hatt? Du hittar kurserna här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BASVECKA

Basvecka. Här hittar du en pdf så du kan planera en bra vecka.

Läs mer »

INSPEL – kundtidning

Vi ville göra ett fotbollsmagasin som de svenska elitklubbarna skulle vara sugna på att läsa. Men hur skapar man ett omslag som känns som det talar till var och en i varje klubb?
Man gör såklart 32 olika. Med en egen klubbprofil på varje.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *