BARN BARN BARN

Jag tycker jag lever i nuet men så fyller min dotter plötsligt 18 år och jag undrar var tiden tog vägen. Det känns som en evighet och ett andetag på samma gång. Tycker det är nyss vi svor över legobitar och makaroner under foten. Gjorde vad vi kunde för att få livet att gå ihop med förskolelämningar, hämtningar och världens längsta sommarlov.

För några år sedan slog det mig att tiden på något sätt vridits upp och gick fortare. Försöker haffa varje minut mina barn vill vara med mig eftersom vi har förflyttats från att ha huvudrollen i våra barns liv till att ha biroller. De har insett att vi varken är superhjältar eller har svaret på meningen med livet eller vad som finns bortom universum. ?
En lättnad och en sorg på samma gång. Livet. Precis som det ska vara.

Mira. Titta på spanska. Hon kom och från första sekund granskade hon oss föräldrar med sin genomborrande blick. Sedan har hon stegat genom livet med sin skarpa hjärna.

Tänker på min mormor som sa ”att man inte ska slå först men inte heller låta någon sätta sig på din näsa” Det känns som Mira fått mycket av henne. Ingen kan tvinga henne till något och när hon bestämt sig så finns det inget som stoppar henne. Det finns tusen och åter tusen historier som vittnar om det. En är när vi var på Nya Zeeland och Mira, tolv år hade bestämt sig för att hoppa från en bro vid Blue pools. Kommer aldrig glömma hur vi kom dit och jag tycker det är lite väl högt (google säger 14 meter) men Mira går upp för stigen, stannar till och säger att hon tänker vänta till han som står på bron just nu har hoppat “jag vill inte stå där och vänta”…
När killen som är cirka 20 år klättrat tillbaka för att han inte vågar hoppa säger Mira; nu går vi.

Så stegar hon ut till mitten av bron, klättrar över och hoppar ner i det glaciärkalla vattnet. Alla runt jublar och applåderar. Mira gör inte en min utan simmar bara till stranden där pappa och lillebror väntar.

Mira min Mira. Jag önskar dig allt gott och hoppas jag alltid får ha en biroll för du är allt och lite till och jag vill inte missa ett enda avsnitt av ditt liv.

Sugen på att läsa mer om min familj:

Här kan du läsa mina tips till Nya Zeeland där Mira varit två gånger!

Om du vill läsa om att det inte är så jävla ljuvligt jämt att ha barn – jag var trött på allt gulli-gull och ljuva bilder på söta babys.

Mina nio tips till föräldrar!

Sedan var jag fascinerad över att så många sa ”jag vet inte om jag någonsin vill ha barn – alla som har barn pratar bara om hur hemskt det är, hur lite man får sova och hur jobbigt det är”? Klicka här för tio orsaker till att jag tycker barn är bland det absolut bästa som hänt mig! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

SKOLAVSLUTNING

Jag blir ta mig tusan blödigare och blödigare för varje skolavslutning. Tidigare fattade jag ingenting när jag såg föräldrar som grät när

Läs mer »

DET BÄSTA MED BARN

Maj är månaden då jag skriver ett familjeinlägg. Bägge våra barn är födda i maj. Första gången kände jag att jag ville

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *