Sök
Stäng denna sökruta.

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FOTAR REPORTAGE

När jag formger en tidningsartikel så behöver jag oftast vida bilder, mellanbilder och närbilder. Samma sak när jag ska klippa en film – det behövs flera utsnitt.

Ett av de vanligaste nybörjarfelen när fotografer levererar bilder till mig som formgivare är att dom skickar ett utsnitt. Kan vara helt fantastiska bilder men A L L A bilder är tagna långt bortifrån, eller nära.

Så ett enkelt tips om du ska leverera bilder till ett projekt – kolla igenom att det finns flera utsnitt.

Vill du ha två till tips så leverera inte bara bilder där objektet ligger i mitten av bilden (fungerar bra på instagram men sällan i böcker och tidningar) och dra inte på årets favoritfilter på alla bilder. Det kommer kännas gammalt om några månader.

Här är några bilder tagna av en favoritfotograf som alltid levererar kvalité. Alltid flera olika utsnitt. Den lilla människan i den stora världen. Detaljerna på vägen. Porträtten. Och det mittemellan. Och alltid ett förstklassigt omslag på det. Tack Mattias Fredriksson för att du fortsätter leverera på högsta nivå år efter år. Det här är bilder som kommer i nästa nummer av Utemagasinetsverige

Det var dagens foto-formgivartips. Häj på räj!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

De mest använda bilderna i STF bildarkiv

I princip varje gång det kommer ett nyhetsbrev eller ett utskick från Svenska Turistföreningen så finns en bild från den här fotograferingen med. Har fått höra från två olika håll att det är de mest använda bilderna i STF bildarkiv.

Läs mer »

Lanttolove

I lördags gifte sig en av mina bästa vänner. Hon frågade om jag kunde tänka mig ta några bilder så jag väckte Lanttolife och drog till Skåne.

Läs mer »

En reaktion på ”ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FOTAR REPORTAGE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *