3 Comments

 1. Elisabeth
  26 August, 2018 @ 12:35

  Det jag skulle behövt höra är att alla, även de som verkar vara så framgångsrika, har lika mycket nojor, osäkerheter och känsla av att vara en bluff. Hur man kan hantera osäkerheten och rädslan. Hur man sätter igång med det som känns oöverstigligt, oavsett om det är att ta sig ut på den där löprundan eller att skriva den där inlämningsuppgiften. Och hur man fortsätter, dag efter dag, och inte lägger ner projektet efter fem dagar.

  Reply

 2. M
  26 August, 2018 @ 15:42

  Som nåt käckt ordspråk säger: “bildning är det man har kvar när man glömt vad man lärt sig”, typ, inte säkert att man hittar ett jobb som prickar exakt det man läst, och dessutom, det är sååå mycket som man *inte* lär sig på universitet/högskola, utan som är speciell/anpassad kunskap som finns på arbetsplatsen man kommer till. Men en utbildning visar för en själv och övriga att man är *bildbar*. Man *kan* lära sig. Förhoppningsvis kommer man dessutom till en av sina första arbetsplatser med en annan typ av energi och inspiration, drivkraft, ambition, som man kan dela med sig av till de som är erfarna men kanske fastnat i “såhär gör man här”, eller ännu värre, “inte uppfunnet här”…

  Glöm inte bort det som du nu tycker är roligt under studieåren, alltså behåll det du gillar att göra, och passa på att prova nytt: musik, teater, sång, glöm inte bort fysisk träning, …

  En oftast bra känsla är att man i och med sitt utbildningsval hamnar ihop med personer som är lagom lika och som man trivs med. Samtidigt har man en chans att “börja om”, om man har nån liten skavank man är medveten om att man vill ändra på kan man ju passa på ihop med ny omgivning som inte har förutfattade meningar om en.

  Reply

 3. M
  16 October, 2018 @ 17:21

  Nyfiken, hur gick det, vilka var dina tips och vad tog de till sig? Feedback som du tog till dig, nya tankar?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *