Sök
Stäng denna sökruta.

YOGA ROOTS & WINGS & DÄRIMELLAN

Yoga finns alltid med mig. Eller ja, den har varit med mig sedan jag gjorde mitt första pass  i USA. I en flygplanshangar med regnet smattrande mot taket. Jag och Boel gjorde yoga tillsammans med vår fallskärmscoach och sedan var vi fast och hade det som vår morgonrutin under träning. Ofta valde vi att köra efter en VHS-kasett med Bryan Kest.

Sedan har yogan hängt med mig genom livet, när jag varit gravid så har det varit gravidyoga och när jag behövt sträcka ut efter triathlontävlingar så har det varit mer återhämtande yoga. Behöver bara göra en solhälsning så vet jag exakt vilka delar av kroppen jag behöver ta hand om lite extra.

Har varit yogaledare sedan 2004 och älskar det – men har bestämt mig för att inte ha fasta klasser just nu utan jag hoppar in som vikarie, och håller pass på event och träningsresor. Fyller på med kunskap så ofta jag kan. Älskar att gå kurser men jag tycker lika mycket om det enkla – att gå på andras yogapass. Får alltid nya idéer på hur jag kan beskriva asanas/ställningar/meditationer/livet med andra ord. Och inspiration till allt från flöden till hur jag själv ska göra när jag yogar.

Den senaste veckan har jag yogat för fyra olika yoginis. Började med en heldag “Roots & Wings” med Anna Kronlid och Anna Karin Torén. (En av dom skön-ondaste ställningarna var den ovan – bra för att ge lite kärlek till fötterna.) 

Några dagar senare cyklade jag till Slussen och gick på ett Iyengaryogapass med Malin Dellgran och idag tog jag mig ner till Solbrännan och gick på Mias beachyoga.

Lungorna känns större, kroppen längre, höfterna och bröstet öppnare men framförallt så känns det som sommar och lyxigt att ha flera timmar jag kan yoga. Och ändå ha tid till simning, cykel, löpning, jobb och framförallt kramar.

Yoga. Kan vara det tråkigaste som finns. Eller det bästa. Jag vet inte hur många jag träffat som sagt “jag tycker inte om yoga” och när jag frågar hur många gånger dom testat så säger dom en gång …

För mig är det som säga att du inte gillar löpning – efter att ha testat en gång. Eller cykling – efter att ha testat en gång. Eller cross-fit – efter att ha testat en gång. Eller mat – efter att ha testat en rätt. Eller att köra bil – efter att ha testat en bil. Eller. Eller. Eller. Precis som med det mesta i livet finns det olika varianter. Du behöver inte gilla yoga, men säg inte att du inte gillar det förrän du testat några olika varianter. Jag är övertygad om att yoga är bra för alla. Ja, alla! Men hitta den yogan/yogaledaren som passar dig just nu. Sedan förändras det ofta. Precis som livet liksom.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *