Sök
Stäng denna sökruta.

TACK MALLORCA

För åtta år sedan åkte jag ner till CampMallorca med min syster och några vänner. Vi hade fått för oss att vi skulle göra en sådan där Ironman och insåg att vi måste cykla mer än två mil. Vi skrattade vi lite på planet åt alla människor i lycra som pratade om hur dom åkte till Mallorca påsk efter påsk efter påsk. Nu är jag en av dom. (För nostalgi – klicka här!)

Ja, hela familjen är som dom. När jag och Hans föreslog att vi skulle göra något annat den här påsken så skrek Mira 13 år och Elis 10 år rakt ut “NEEEEJ, PÅ PÅSKEN SKA VI TILL MALLORCA!!!”

Varför är hela familjen kär i Mallorca? Vad är det som är så bra? Cyklingen är underbar. Små vägar genom fina byar och vackert landskap med trevliga trafikanter (förutom en och annan hyrbil som fått för sig att dom har bråttom på semestern) Gott kaffe och härliga vänner. Barnen hänger med barn och ungdomsgänget som gör äventyr hela dagarna. Dom får testa allt från cykling, simning, löpning, yoga, crossfit till att gå upp på ett berg eller kolla in grottorna. (Sara &co – We love you!)

När vi kommer hem efter cyklingen vill barnen fortsätta vara med sina kompisar, när vi ätit middag vill dom direkt ut och spela basket, fotboll, pingis eller bara hänga ihop. Man kan ju fundera på hur roliga vi föräldrar är men jag väljer att tro att det är för att dom tycker det är så kul. Som en kille sa “veckan på CampMallorca är bättre än julafton”.

Precis som tidigare år så är mina favoritturer till Sa Calobra och Cap Formentor men en ny favorit poppade upp: turen Lluc – Piggen och Sollerpasset. Under den sistnämnda önskade jag att jag hade en kamera i varje kurva. Apelsinträd och glada cyklister. Knappt en endaste bil (eftersom det går en snabbare väg genom en tunnel)  En sådan där dag jag alltid kommer att komma ihåg.

Men faktiskt – det finns ingen tur jag inte gillar. Älskar variationen på Mallorca!

Varje dag väljer dom som vill cykla hur långt dom vill cykla och vilken fart. Ofta träffar grupperna på varann – dom här när Krilles grupp cyklar förbi oss när vi stannat till.

Visar Tysken vackra ställen.

Lunch vid klostret Lluc. 

Krilles grupp vid Lluc.

Lunchpaus.

Nerkörningen från Lluc – en av mina absoluta favoriter.

Sista dagen fick jag köra rundan Cala San Vicente – Cap de Formentor (fyren) en klar favoritrunda.

Första kaffepausen vid Cala San Vicente.

Åsa beställer första kaffet.

På vägen upp till fyren passerar du den är tunneln. Kolla trappstegen vid sidan om. En dag ska jag stanna till och gå upp där!

Gillar fyrenturen av många orsaker. En är att jag har så tydliga minnen av min första tur upp här. Att det kändes som jag vunnit VM-guld för att jag klarat av att trampa upp här. En annan är att miljön varierar. Det går upp, det går lite ner. Det går lite upp igen. Vackert är det hela tiden.

Hela gänget vid fyren. Roligast var att jag bad en ooootroligt sur proffscyklist ta bilden på oss. Han såg ut som han trodde jag skulle be om att ta en bild på honom – och så bad jag honom flytta på sig och ta bilden på oss. Säkert någon jag borde veta vem det är men jag orkar inte bry mig – hur kan man vara sur när man får cykla till Formentor? En dag du kan cykla till Formentor är ingen dålig dag. Punkt.

På väg hemåt igen.

Mallorca – jag säger bara TACK, TACK, TACK för fantastiska dagar. Älskar dig mer och mer för varje år.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Portugal

Några ord om en fantastisk vecka i Portugal. Jag har hållt yoga, crossfit, spinning och en föreläsning. Men framförallt haft härliga samtal med sköna människor.

Läs mer »

HÄNG MED PÅ TRÄNINGSRESA TILL PORTUGAL

16–23 Mars – vad gör du då? Hänger med mig och ett gäng favoritinstruktörer på träningsresa förstås! Tänk att få möta solen varje morgon genom att gå eller springa efter den milslånga stranden. Eller så rullar du ur sägen ner till morgonyogan (eller både och – min favoritkombo!) Tokträna eller totalvila – vilket du än behöver i mars.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *