2,5 OCH 5 KILOMETERS SKYLTARNA

Häromveckan slog det mig plötsligt att det är klart att dom röda och gula skyltarna i löpspåren har någon slags standardisering …

Det var mörkt, jag befann mig på ett elljusspår och tänkte “hur fan ska jag veta om jag ska följa dom gula eller röda markeringarna för att hinna tillbaka till dottern är klar med sin träning?” Där och då slog det mig att det är klart det alltid är samma. Och jag kände mig SÅ DUM.

Det är klart det finns en standardisering. Precis som simmare vet att en pool är 25 eller 50 meter. Friidrottare vet att en bana är 400 meter … Hela mitt liv har jag alltid börjat mina löparrundor med att slå en blick på tavlan i början av spåret för att se om jag ska följa dom röda eller gula markeringarna …

Jag gjorde en liten story på instagram och fick galet många meddelanden med skrattade människor som inte heller slagits av det självklara. Så finns det någon fler löpare som inte vet så kan jag berätta att tydligen är det här dom internationella färgkoderna:
Blått: ca 1,25km
Rött 2,5km
Gult 5km
Grönt 10km

Nu sitter jag här och undrar vilka fler självklara saker jag missat?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

4 reaktioner på ”2,5 OCH 5 KILOMETERS SKYLTARNA

  1. I Sveg är vi nog väldigt ointernationella för där är
   Rött: 1, 2, 2.5, 3 km
   Grönt: 5 km
   Svart: 7.5 km
   Gult: 10 km
   Blått: 15 km
   Men det spelar egentligen ingen roll för jag har nog inte varit på en enda logisk skidstadio i Sverige. Tycker alltid att det är pilar, stigar, vägar och svängar åt alla möjliga håll och man vet aldrig vilken väg man ska ta XD
   Men det blir ju bra träning och det är ju huvudsaken!

   1. Å ena sidan känns lite skönt att det inte varit jag som varit korkad hela mitt liv å andra sidan lite trist att man inte följer standard om det finns en sådan 🙂
    Men precis som du säger … huvudsaken är att det blir bra träning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *