8 Comments

 1. Joakim
  4 April, 2016 @ 06:59

  Du glömde nog det viktigaste…. Men kanske ingen pryl i och för sig…
  Ett S T O R T leende och smile under hela turen! 🙂

  Reply

  • Sofie
   6 April, 2016 @ 20:44

   Sant. 🙂

   Reply

 2. Anna Jansson
  4 April, 2016 @ 13:11

  Bra grejer allihop. Är också kär i västen, ett toppenbra förstärkningsplagg såhär i början av säsongen.

  Reply

 3. Richard Jack
  4 April, 2016 @ 20:46

  Bra lista! Spännande med den där GPS-sajten. Den ska jag grotta ner mig i.
  Enda jag kanske saknar på listan är solfaktor. I alla fall om man har lika engelskt pigment som jag. 🙂
  Ja och en liten slant, så man kan köpa smarrigt kaffe!

  Reply

  • Sofie
   6 April, 2016 @ 20:45

   Bra där. Solskyddsfaktor. En slant, kortet och telefonen är alltid med mig ut. 🙂

   Reply

 4. Maria Finnved
  9 April, 2016 @ 08:57

  Ang din sadel… är det alltså mjukare än normalt men ändå funkar bra långdistans? Jag har en Selle Italia som jag väl gillar (mycket mer än originalsadeln i alla fall), men är ändå varje cykelpass rädd flr att det ska göra ont i sittbenen efter ett tag. Tänker att jag är den enda som aldrig kommer att “vänja in” dem. Men är den sadeln du talar om annorlunda?

  Reply

  • Sofie
   9 April, 2016 @ 09:32

   Att hitta “sin” sadel är inte helt lätt. Det bästa brukar vara att hitta en bra cykelhandlare där du kan testa flera olika. Dom brukar mäta mellan sittbenen och sedan rekommendera olika sadlar.
   Jag testade ISM efter att ha hört mycket gott om den sadeln. Den är inte mjukare men den är liksom delad på två längst fram så även i tempoställning funkar den bra.
   För att sitta skönt säger jag:
   1. Bra cykelbyxor som sitter TAJT – är dom för slappa så åker tyget omkring och så får du skav. (Och aldrig, aldrig, aldrig underkläder under)

   2. Hitta din sadel – en som funkar. Testa! Testa! Testa! Och ta gärna en bikefit (eller åtminstone be någon ta en bild och kolla så du sitter bra på cykeln. http://lanttolife.se/2012/11/cykelinstallningar/ )

   3. Använd assoskräm eller liknande. Läs gärna: http://lanttolife.se/2015/04/rovkram/ där finns flera bra länkar till sidor med tips hur du slipper ha ont när du cyklar långt.
   Lycka till och fråga på om jag förklarar otydligt.

   Reply

   • Maria Finnved
    9 April, 2016 @ 10:26

    Tack för snabbt svar! Har gjort en bikefit, har tighta bra byxor och tror att sadeln passar. det är liksom att det blir tryck på “rätt” ställe ändå som gör ont efteer en gång stund. Eller så är det att jag inte har givit mina nya byxor en ärlig chans än. Ska cykla långt imorgon… klarar jag 4h imorrn okej så tänker jag att jag säkert klarar Vätternrundan också sen 😉 (fingers crossed).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.