Sök
Stäng denna sökruta.

CYKELPRYLAR – FAVORITERNA

160402_CMutkik20160402_0022

Gjorde en snabb överslagsräkning och landade i att jag har cyklat drygt 100 mil dom senaste veckorna. ÄLSKAR! ÄLSKAR! ÄLSKAR! Älskar hur benen är tunga i trappan på väg upp från frukosten men sedan kommer igång när jag sitter på cykeln.
Får många frågor om allt från sadel till pedaler och bästa cykelbyxan. Det här är mina favoriter:

DSC03305

Min kärlek. Min Tysk. Min Canyon Aeroad. Love. Love. Love. Har bytt sadel till en ISM road (har en ISM racer på min tempocykel–funkar lika bra). “Riktiga” cyklister fnyser. Du ska tydligen ha en smal och snygg sadel när du cyklar landsvägshoj. Jag cyklar mil efter mil med ett glatt underliv så jag bryr mig noll. Mina favorithjul för träning och i berg är Shimano Dura Ace C24.

Cykeltröja. Väljer såklart min egen design; Craft cykelkurbits med armvärmare jag drar på när det är lite kallt.
Testar cykelbyxa efter cykelbyxa men har fortfarande inte hittat någon skönare och bättre än Assos.
Benvärmare från Craft.

Strumpor – dom som råkar vara rena i lådan.
Mina dyraste skor är mina cykelskor. Specialized S-works 6.
Har kört med SPD-SL pedaler men just bytt till Look för att jag kör med Garmins veckor 2 pedaler.
Keps. Inte för att jag behöver men för att jag förra året blev kär i tanken på att jag är en sådan som kan sitta i en cykelkeps och dricka kaffe. Nu är jag en sådan.
Cykeldator. Har en Garmin Edge 1000 som är grym just här på Mallorca, känner mig säker även under turer jag aldrig kört innan. (Har laddat den med massa bra turer härifrån)
Cykelhandskar. Kör dom här Assos.
Västen. Fantastiskt skön i början av turen. Är magen varm är kroppen varm – så ofta räcker det med en väst för att känna sig varm.
Jackan. Craft featherlight jacket. Grym för att den blir en liten, liten boll när jag inte använder den.
Hjälm. POC. 
Assoskräm. Smörjer in underlivet innan cykling. (Rekommenderar även Raceday – fast den burken råkade bli kvar hemma så jag panikshoppade en gammal favorit) 
Glasögon. Har kört med X-kross flera år, immar aldrig och så gillar att det inte är några
skalmar som stör min sikt.
Lilla cykelväskan. (”Riktiga” cyklister har allt i bakfickan.)
Extra slang som jag har i en plasthandske som jag kan dra på för att inte bli helt oljig om jag behöver ta hand om en punktering. Däckavkrängare.
Litet verktyg så jag kan skruva lite om det behövs (livsviktigt just efter att ha fraktat cykeln till Mallorca och tar första turerna)
Pump. Har en liten för att kunna pumpa upp slangen lite innan jag använder min kolsyrepump.
Extra energi (Just den här dagen en Bounceball, men det går fint med en Snickers och är det nära tävling vänjer jag magen vid Enervits gel) 
Vätska. Ofta har jag bara vatten i flaskorna men är det tävling har jag energidryck. Är det varmt så kan jag ibland lägga en resorb i.

Har du något du inte ger dig ut på vägarna utan?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

8 reaktioner på ”CYKELPRYLAR – FAVORITERNA

 1. Du glömde nog det viktigaste…. Men kanske ingen pryl i och för sig…
  Ett S T O R T leende och smile under hela turen! 🙂

 2. Bra lista! Spännande med den där GPS-sajten. Den ska jag grotta ner mig i.
  Enda jag kanske saknar på listan är solfaktor. I alla fall om man har lika engelskt pigment som jag. 🙂
  Ja och en liten slant, så man kan köpa smarrigt kaffe!

 3. Ang din sadel… är det alltså mjukare än normalt men ändå funkar bra långdistans? Jag har en Selle Italia som jag väl gillar (mycket mer än originalsadeln i alla fall), men är ändå varje cykelpass rädd flr att det ska göra ont i sittbenen efter ett tag. Tänker att jag är den enda som aldrig kommer att “vänja in” dem. Men är den sadeln du talar om annorlunda?

  1. Att hitta “sin” sadel är inte helt lätt. Det bästa brukar vara att hitta en bra cykelhandlare där du kan testa flera olika. Dom brukar mäta mellan sittbenen och sedan rekommendera olika sadlar.
   Jag testade ISM efter att ha hört mycket gott om den sadeln. Den är inte mjukare men den är liksom delad på två längst fram så även i tempoställning funkar den bra.
   För att sitta skönt säger jag:
   1. Bra cykelbyxor som sitter TAJT – är dom för slappa så åker tyget omkring och så får du skav. (Och aldrig, aldrig, aldrig underkläder under)

   2. Hitta din sadel – en som funkar. Testa! Testa! Testa! Och ta gärna en bikefit (eller åtminstone be någon ta en bild och kolla så du sitter bra på cykeln. https://lanttolife.se/2012/11/cykelinstallningar/ )

   3. Använd assoskräm eller liknande. Läs gärna: https://lanttolife.se/2015/04/rovkram/ där finns flera bra länkar till sidor med tips hur du slipper ha ont när du cyklar långt.
   Lycka till och fråga på om jag förklarar otydligt.

   1. Tack för snabbt svar! Har gjort en bikefit, har tighta bra byxor och tror att sadeln passar. det är liksom att det blir tryck på “rätt” ställe ändå som gör ont efteer en gång stund. Eller så är det att jag inte har givit mina nya byxor en ärlig chans än. Ska cykla långt imorgon… klarar jag 4h imorrn okej så tänker jag att jag säkert klarar Vätternrundan också sen 😉 (fingers crossed).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *