Yoga is my health insurance

160415_susyoga20160415_0012

Igår frågade jag mig själv, vad behöver jag just nu? Huvudet vill cykla, cykla, cykla långt, hårt och snabbt. Vänster baksida lår säger vila. Så jag gick tillbaka till vad jag vet fungerar, vad jag vet brukar ge mig svar; yoga.

Fredagar 11:30 är det hathayoga på Idebageriet i Åkersberga. (Jag fattade först igår att det finns en fin yogasal där – och yoga nästan varje dag. Hurra!)
Jag brukar säga att “yoga is my health insurance*” Några solhälsningar och jag vet exakt hur min kropp mår, var den är stel och vilka delar som behöver extra kärlek. Kondition och styrketräning är bra men yoga är fan magiskt – för att det balanserar hela kroppen. Höger och vänster sida. Fram och baksida. Insida och utsida. Upp och ner. Punkt slut. Halleluja.

Fredagens lunchyoga var lugn och Suzanne gav mig ett flöde jag aldrig gjort själv. Kroppen känns omstartad och jag säger tack. Imorgon får det bli det huvudet (också) längtar efter.

* Ber om ursäkt – jag borde skriva “yoga is my health insurance” på svenska men det låter så sjukt mesigt …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”Yoga is my health insurance

  1. Min kropp säger ofta att jag ska yoga och simma istället för (eller rättare sagt vid sidan om att) springa, men sen är det den där lilla detaljen att man ska lyssna på den också …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *