Sök
Stäng denna sökruta.

20 tankar under ett cykeltest

Igår var det dags. Dags för cykeltest hos CoachCarl. Varannan eller var tredje vecka gör jag samma test … det vill säga uppvärmning, några sprintar med högra watt/kadens, fem minuter all out, lugnar ned mig i tio minuter innan jag tar i mitt bästaste i 20 minuter och försöker få ut max watt (kraft) ur mina ben. Men det gäller att inte ta ut sig föööör mycket i början – då håller jag inte in i mål = färre watt.

På ett ungefär såg mina tjugo minuter ut såhär igår.
Klockan räknar ner från 20 till 0.

20:00. STARK. STARK. STARK. JAG ÄR SÅ SATANS STARK!!!! Det här kommer gå så bra. Medelwatt står på över 300. MOHHHAAA. Jag kommer spränga wattmätaren idag. Chocka coachen och hela jävla världen!!!!

19. FAAAAN. Benen är redan stumma. 19 minuter och 34 sekunder kvar. Alltså KVAR.
18:55 på riktigt hur sakta går sekunderna?

18. Allvarlig EXAKT hur långsamt kan tiden gå? Den här klockan går ju lika långsamt som när jag födde barn och varje sekund var som ett liv. Vad gjorde jag i mitt förra liv? Det känns som ett annat liv när jag hoppade fallskärm och drack öl om kvällarna. Då går inte sekunderna så här långsamt. Fast i och för sig, just när något allvarligt händer då kan tiden kännas precis såhär. Lite som att leva i slow-motion. Matrix.

17. Titanum i lurarna känner mig stark. Det här kommer gå bra. Vad sa CoachCarl att jag skulle hålla? 221 W. Men den står på 231. Det är ju en ännu vackrare siffra. Men du vet ju hur det går när du inte lyder hans råd … då dör du innan halvtid.

16. Skiter i watten. RPM 90*. RPM 90. Bara håll 90. Det är det enda som ska finnas i min hjärna i 16 minuter. SEXTON MINUTER. SEXTON. 90. 90. 90. 90. Faaan 88. 86. 90. 90. 90. Det enda du tänker på är 90. 90. 90.

15. Det är nog lika bra att avbryta och skylla på att benen inte är återhämtade sedan Mallorca. Men då måste jag genomlida det här en gång till. En gång till. Näe. FOKUSERA NU SOFIE. Det är för f***n bara 15 minuter av ditt liv. Eller 15 minuter och 57 sekunder för att vara exakt.

14. Tar Titanium en gång till. Coachen kollar på mina siffror. BRA SOFIE FARTVIDUNDRET FRÅN BODEN … eller var kommer du ifrån? Gällivare flämtar jag fram. Coolt, jag kan prata. Nästan. Håll i det här nu, Sofie!

13. Tretton. Mitt lyckonummer. Nu känner jag mig inte lycklig. Det enda som jag är lycklig över är siffran 231 som fortfarande står där.

12. 230 Watt i medel, vaaa faaaan. Glöm det. Jag trycker till. 231. Jag är en person som cyklar 231W i … ja åtminstone tolv minuter. Wop! Wop! Åh vad jag vill hålla den siffran. Nu gör vi det bara.

11. Jag ska aldrig mer cykla. Fy fan vad vidrigt det här är och HÄLFTEN ÄR KVAR. Det är ju f*n helt sjukt. Jag körde nyss ett fem minuters test som var vidrigt.

10. Jag står inte ut! Bara halvvägs och jag kan inte bli tröttare än så här. Jag kommer bara få mer och mer och mer och mer mjölksyra i benen. Meh Sofie kom igen det står fortfarande 231. TVÅHUNDRAFUCKINGTRETTIETT.

9. CoachCarl sätter på en film från Ironman Kona. Chrissie Wellington flimrar förbi, hon ser lycklig ut. Jag är också lycklig. 232 i medelwatt. Wop! Wop! Där ser du Sofie du har mer i dig, du är bara LAT. Blundar och ser framför mig hur jag och Tysken leende trampar ut på vägarna på Hawaii. Det är det här som gör att vi en dag är där på riktigt.

8. Svetten rinner ner på telefonen och droppar bildas på min skärm. Tur att jag har ett vattentätt skal. Men jag ser ju knappt berörd ut i spegeln som står framför cykeln. Tänker på dom där filmerna där riktiga cyklister är helt blöta och grimaserar. Jag är nog bara lat. Lat. Lat. Lat.

7. Coachen filmar och jag hör han säga något om 231 watt. Försöker få fram något som liknar ett leende. JAG SKA HÅLLA 231. PUNKT SLUT. RPM 90. RPM 90. Bara håll 90. Det är det enda som ska finnas i min hjärna. 90. 90. 90. 90. Faaan 88. 86. 90. 90. 90. Det enda du tänker på är 90. 90. 90.

6. Sex minuter kvar. Sex. Cykelresor är det sämsta för just sex.

5. FEM minuter klar. Du kommer klara det. Men alltså fem minuter var skitjävlajobbigt nyss. Men lägg av. DEMONS. DEMONS. OUT! In med positiva tankar. 230 i medelwatt. Glöm det. Jag trycker på och den går upp på 231 igen. Tack kroppen, tack!

4. 182 i puls. 182!!! Jag brukar ju inte komma upp till 182 när jag kör det hårdaste jag kan.

3. Om jag fick en hjärtattack nu, undrar exakt hur Carl skulle agera? Skulle kurvan på tavlan bli helt rak då? Ja, det är klart den skulle. Skönt att det gick så bra det kunde med Gunnar under bergsturen på Mallorca. Inte kul när han höll på att svimma. Ögonen hos en människa man håller på att förlora, dom ögonen är inte roliga. Tänk vad lycklig jag är som har en kropp som kan cykla. Även om det känns vidrigt nu. VIDRIGT. Vad än siffrorna visar så är du hel och kan cykla. Eller göra vad du vill. Är det det här jag vill?
Ja, just nu är det det här jag gör. Punkt slut.

2. Ahhh. ÄLSKA siffran 1:59. Två minuter Sofie – nu vågar du trycka. TRYCK. TRYCK. TRYCK. Va, inget händer. Hjo. Nu. Sakta sakta saaaakta blir siffrorna vackrare och vackrare.
Vid 0:59 då kör vi ut allt vi har, ok kroppen?
Ok?
Hallå?

1. 0:59 Har aaaldrig sett vackrare siffror. NU KÖR VI. 231 ska finnas kvar på den där tavlan. 50 sekunder av ditt liv. Tänk inte bara kör. Tänk inte bara kör. 90. 90. HA! 92. 94. 96. 92. 92. 94. GRYM ÄR VAD DU ÄR! Hur sakta kan en klocka gå? 90. 90. 90. 90. Andas. Trampa. Tryck. Tänk framsida, framåt, framåt, framåt. Nu måste jag vara nästan klar. 32 sekunder kvar. VA FAAAN. Men kom igen nu 30 sekunder, det är ju ingenting. Kan vi peta upp den till 232 igen? JAAAAAAAA!

Ahhh. Mallorca har gett något. Träningen har gett något. Jag älskar tester. Glada tester i alla fall. Inga siffror att skryta med för proffsen men jag tänker vara glad och nöjd. Siffrorna har varit vackrare och vackrare varje gång jag testat mig. Tänka sig, att träna är bra – men att träna rätt är bättre. Fi f**n vad skönt att det är några veckor till nästa test.

Tack CoachCarl. Älskar att följa ditt program. Speciellt eftersom du verkar veta vad du gör. Säsong 2016 – here I come! Fartvidundret från Gällivare 😉

*90 RPM = 90 Revolutions Per Minute = 90 varv per minut = hur snabbt jag för runt dom dära tramporna …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

12 reaktioner på ”20 tankar under ett cykeltest

  1. Så himla bra skrivet Sofie, kan känna varje minut i benen när jag läser. Älskar tester när det går åt rätt håll! Du är ju hur stark som helst. Vill även säga tack igen för att jag vann utlottningen att träffa CoachCarl. Har fortsatt hela våren och ser, men skräckblandad förtjusning fram emot varje test. Heja dig!

    1. Åh, KUL att höra! Har funderat på hur det går för dig – skräckblandad förtjusning är en bra beskrivning på hur det känns innan varje test … PRECIS så känner jag också!
      Heja dig med!

  2. Tack :-). Jo det går framåt. Jag har vansinnigt roligt under resan till målet. Älskar att följa programmen. Sen ska jag vara ärlig och säga att jag vet ju inte riktigt vad som krävs den 20/8 så jag är väldigt ödmjuk och lite nervös inför uppgiften. Men visst ska det gå :-). Drömmen lever! Vi ses kanske i något spår någonstans :-), eller i Kalmar. Ska ner och testcykla banan om några veckor(inte bron såklart). Tjoho!

  3. Ååå vad peppad jag blev på att träna nu ???? Tack!!
    Ska gå och sätta mej på cykeln på en gång och tänka på dej ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *