Sök
Stäng denna sökruta.

SÖNDAGSSCONES

160306_scones0021

Min standardfrukost kan du se här eller här – men under helgen så älskar jag långfrukost. Det bästa är när syster, Anders och Alva eller några andra vänner tittar förbi och vi blir kvar vid bordet för påtår och tretår av kaffet. Och gärna scones, det här är receptet jag oftast bakar:

3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
75 g smör
3 dl yogurt (jag tar turkisk yoghurt för det är det vi oftast har hemma men fil eller mjölk fungerar också)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker

Skär smöret i bitar och blanda med havregryn och vetemjöl i en bunke. Lägg i allt annat och knåda lite, men bara lite, så det blir en deg. Rulla små bullar, lägg på plåt och swoosch in i ugnen. 250° i typ 11 minuter. På med smör, sylt, grädde eller vad du gillar att ha på.

En perfekt söndagsfrukost … vad ska den innehålla?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Mellan himmel och här

Förändringens vindar. I världen. Men också i mitt lilla hörn av världen. Från att varit mittpunkt i mina barns liv är jag nu en bifigur. Åttonde januari vinkade jag hej då till Mira min Mira som nu backpackar i Asien i tre månader. Jag är så innerligt glad att hon gör det.

Läs mer »

BARN BARN BARN

Jag tycker jag lever i nuet men så fyller min dotter plötsligt 18 år och jag undrar var tiden tog vägen. Det

Läs mer »

#LEVFÖRFAN DAG 22

För att kunna #Levförfan så behöver vi äta. På Instagram får du hänga med på live tiofika med Näringsfysiolog Kristina Andersson. Min absoluta

Läs mer »

En reaktion på ”SÖNDAGSSCONES

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *