8 Comments

 1. Träningsglädje
  11 February, 2016 @ 10:37

  ägg i gröt är ju verkligen bästa tipset! 🙂 sedan kan man ju alltid variera med blåbärssoppa istället för mjölk eller kvarg eller vad som helst. dock inte juice som snabbafotter testade en gång…

  Reply

 2. Rund är också en form!
  11 February, 2016 @ 18:00

  Älskar ekologisk hjortronsylt på min fiberhavregrynsgröt!! 🙂

  Reply

 3. Tanja
  12 February, 2016 @ 07:46

  Keso och granatäppel, supergott!

  Reply

 4. Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr
  12 February, 2016 @ 10:31

  Jag äter helst min gröt med lingonsylt. När jag var liten brukade pappa och jag lägga en stor klick smör i mitten av gröten, det åt jag till frukost varenda dag. Men nu tycker jag bättre om lingonsylt. 🙂

  Reply

 5. Nipe
  12 February, 2016 @ 14:13

  Åh herregud, ÄNTELIGEN nån som inte heller står sig så länge på gröt! Alla tjatar om att gröt är så bra för man är mätt så länge. Bullshit, säger jag. Äter gröt kl 8. Åker till orienteringstävling/slalombacken/jobbet/whatever och prick kl 9:30 är jag hungrig igen. Vrålhungrig dessutom. Ska testa med ett ägg i.
  Och jag säger som Elna, gröt med lingonsylt är bäst.

  Reply

 6. ingela
  12 February, 2016 @ 20:01

  Gillar att lägga i äppelbitar medans jag kokar den, faktiskt bäst när man gör den i mikron. Äpplet blir lagom mjukt då, men inte mosigt. Sen kanel och kanske russin på. Men ägget var ett bra tips, för blir också hungrig fort när jag ätit gröt.

  Reply

 7. Helena
  12 February, 2016 @ 23:29

  Min favorit är att koka gröten med en (över)mogen banan och mindre vatten (1 del vatten till 1 del havregryn), och så en massa kanel. Det är grunden. Sen lägger jag till efter humör och skafferiets innehåll: torkade dadlar eller fikon i små bitar, frön, russin, nötter … De får också koka med. Och sen serverar jag med någon färsk frukt eller bär, eller både och, såsom mango, granatäpple, jordgubbar, hallon, passionsfrukt, blåbär …
  Miam.

  Reply

 8. Linnéa
  1 March, 2016 @ 12:05

  Till vardags-gröten låter jag bara en handfull russin koka med (och ibland det där ägget, ibland blir det kokt ägg vid sidan av). Lyxgröt som även blivit skidåkarfrukost är med sirap på. Den är också god om man har med banan i när man kokar gröten, och lite extra salt. Ett tag hade jag någon speciell variant på blandad torkad frukt som fick gröten att smaka som äppelpajerna man köper på McDonalds – vet inte hur det gick till men gott var det!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *