MORGONRUNDA MED MARATHONMIA

160202_SuperMia0040

Då och då stöter jag ihop med MaratonMia och varje gång säger vi “vore kul att springa ihop någon gång” men förra veckan gjorde vi det man ska göra – där och då boka en dejt!

07:30 imorse mötte jag MaratonMia i Kista och hon tog med mig på en morgonrunda. Och inte vilken runda som helst utan jag fick ÄNTLIGEN springa i Ursvik. Det där friluftsområdet jag ser att alla springer i men aldrig lyckats ta mig till själv …

160202_SuperMia0025

Vi bubblade om allt från Paris till vad vi äter när vi springer långt. För om någon kan det här med att springa långt så är det Mia. Bland annat så vann hon damklassen av Sandsjöbacka Trail för någon helg sedan. Ett tredagarslopp. Fredag: 26 km. Lördag: 44 km. Söndag 82 km. 

Just nu tränar hon för Trans Pyrenéerna (898 kilometer över Pyrenéerna med 52900 höjdmeter) och håller på och testar ut vad hon ska äta. Hon behöver få i sig cirka 6000 kalorier varje dag. I helgen testade hon Bullet meal. En måltid i form av en bar. På tävling äter hon vanligtvis allt från chiabars till riskakor med jordnötssmör (sjukt torrt vilket är bra för då vill hon dricka mycket och det är lite trist att få i sig 7 dl varje timme…) och sushi är grymt säger hon. Med mycket soja av samma orsak – då blir hon törstig och vill dricka mycket. Men det är svårt att bära med sig i löparryggsäcken …

Känner hon att hon börjar må illa så är syltad ingefära eller sådana där asiatiska ingefärskarameller grymt. Ja, lite så gick vårt samtal. Enligt mig ett sjukt intressant sådant.

160202_SuperMia0011

En timme senare stod jag lyckligt leende med en kaffe i handen på tunnelbanan på väg till jobbet. Löjligt bra start på dagen!

Så vem vill du löpdejta?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”MORGONRUNDA MED MARATHONMIA

    1. Hahaha. Förstår det. Jag har inte riktigt vågat outa det här med att jag inte varit där tidigare 🙂
      Det var en befriande känsla att bli av med Ursviksoskulden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *