Petra Månströms tre bästa stockholmsrundor!

petra

Petra Månström är en person jag gillar – förutom att hon springer snabbt och snyggt så är hon inte rädd för att utmana mammamaffian. När jag skriver utmana mammamaffian menar jag att hon skriver att det inte är så j*vla härligt och glatt hela tiden – det här med att bli mamma. Att hon står för att hon vill jobba från dag ett och väljer att inte amma för att kunna dela föräldraledigheten från dag ett.

Det är faktiskt helt knäppt att det finns så mycket åsikter om vad som är rätt och fel när det gäller det här med att bli/vara förälder. Och jag skriver mammamaffian för det TYVÄRR ofta är just mammor som skuldbelägger andra mammor. Jag har aldrig förstått det där – och kan prata om det i dagar. Men idag nöjer jag mig med HEJA PETRA du behövs!

Hon har sprungit många många varv runt Stockholm. Jag frågade henne om hennes tre favoritrundor i Stockholm:

1. Kungsholmen runt. Det blir cirka åtta kilometer. Bästa rundan för att se vilka trender som gäller. Många snygga löpare. Petra brukar börja vid Kristineberg – Fredhäll – Rålambshovsparken – Norr mälarstrand – Stadshuset (där finns en fin mur att ta selfies mot och om du ska avsluta med en kaffe så ligger Eldkvarn precis där) – Kungsholmstrand  tillbaka.

2. Ett favorit långpass som blir mellan 18–20 km beroende på vilken väg du väljer är Rålambshovsparken – Västerbron – runda söder genom att springa via Hornstull och sedan längst med vattnet till Eriksdalsbadet – Danvikstull – Slussen – Söder mälarstrand. En favoritplats på den rundan är Västerbron, där tänker hon på sitt första maraton och vilken skillnad det första och andra gången hon passerade bron.

3. Cirka 15 kilometer. Kristineberg – Karlberg – Birkastan – Hagaparken och så väljerPetra någon stig så passet blir så lång som hon vill ha det. Skog fast du fortfarande nästan är mitt i Stockholm!

Hennes bästa tips till dig som är gravid är att ta kontrollen! Byt barnmorska om du inte känner förtroende för den första du träffar. Vill du träna så sök upp någon som kan det här med gravidträning. Kanske en sjukgymnast eller fysioterapist som har erfarenhet av gravidträning. Här hittar du mer Petrapower!

Bilden är från Petras bok ”Det är bara att springa” och fotograf är Karin Grip.

Har du någon favoritrunda – tipsa så jag kan beta av dom i vår:

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

En reaktion på ”Petra Månströms tre bästa stockholmsrundor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *