FAVORITSIMPASS

SIMDYK

Älskar simma men i pool blir jag uttråkad efter tio minuter så jag måste ha en plan. Imorse hade jag en hel bana för mig själv. Lyx. Brände av ett av mina favoritpass:

Uppvärmning: 200 meter valfritt simsätt, väcker upp kroppen.

Teknikövningar:
-> 50 meter catch-up (Vänta in draget med den främre handen till den bakre hunnit tillbaka.)
-> 50 meter skovling (Armarna ligger sträckta framför kroppen i axelbredd. Underarmarna pendlar fram och tillbaka som pendeln på en moraklocka och ger en framåtdrivande kraft.)
-> 50 meter benspark med platta (Jag gillar beskrivningen att du ska sparka från höften, att du tänker att du sparkar iväg en boll. Men sedan kan du tänka att du sparkar i en målarburk, själva kicken behöver alltså inte vara större…)
-> 50 meter treklapp (När armen ska tillbaka fram så klappar du på benet, axeln, huvudet och sedan sätter du ner handen fram och gör samma sak med den andra handen)
-> 100 meter Demont (En arm längst med kroppen bakåt, den andra drar. Andning åt den passiva armens håll.)

Konditionsserie:
500 meter – vila – 400 meter – vila – 300 meter – vila – 200 meter – vila – 100 meter – vila

Jag gillar korta eller långa trappor, speciellt dom som går neråt. Ibland kör jag
200 meter -150 meter -100 meter -50 meter. (I farterna: 200 lugnt-150 mellan- 100 tävlingsfart-50 max.) Vila 15-30 sekunder mellan varje.

Avslutade med 8×25 hög fart – kort vila.

Avbad (ca 200m) Variera ryggsim, bröstsim och frisim.

Dagens ps. Kolla gärna in dom här filmerna med en av mina favoritcoacher, Mikael Rosen. Älskar hans liknelser “tänk dig att huvudet är en gigantisk pennvässare”.
Här pratar och visar han andning. Vattenläge. Riktning. Armtag. Och är du tom i huvudet men vill ha en plan så funkar den här simsidan.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

3 reaktioner på ”FAVORITSIMPASS

  1. Lyxigt med egen bana!
    Jag är likadan. Måste ha en plan! Annars är det lätt att passet blir lite halvdant och ostrukturerat och så blir jag besviken för en “bortslösad” timme. Tack för grym inspiration! Såna här inlägg gör ju att jag längtar ner i bassängen igen(även att jag knappt hunnit torka). / Maria

  2. Härligt pass! Min Mickefavorit är “tänk dig att du har ett elefantöra”. När ska vi få till det där simpasset egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *