Sök
Stäng denna sökruta.

SÅ KLÄR DU DIG FÖR VINTERLÖPNING

160103_lappland0169

Det jag älskar med löpning är att få komma ut i skogen – så jag springer ute året om!
Hur klär jag mig då? Jag står fortfarande ofta vid dörren och funderar på om jag tagit på mig nog mycket.
Svaret på den frågan är nästan alltid för mycket.

Tricket är att du ska tycka att det är lite kallt första minutrarna, då är du helt rätt klädd.
Vi börjar underifrån. Det närmast kroppen ska andas, det vill säga transportera fukt (läs svett).

160113_osterskarsno0020

Tänkte det vore snyggt att fota löparkläderna i snön. Vi kan väl enas om att det blev sådär – fast jag kan ändå inte sura det är så sjukt fint med pudersnö.

Från vänster till höger. Inifrån och ut.
Jag älskar merinounderställ. Dom är varma, kyler inte när dom blir fuktiga och börjar aldrig lukta så illa som syntetunderställ. Jag kör underkläder, underställ och strumpor från Icebreaker.

Överkropp. Ullunderställ och sedan …
Är det milt och ingen nederbörd gillar jag att springa i väst. Den här eller den här.
Är det +-0 så tar jag min absoluta favorittröja. Weather jearsey. Gillar den framförallt för att om den har vantar jag kan fälla in, så i början av löpturen så har jag dom på, efter ett tag fäller jag in dom.
Är det riktigt kallt så tar jag en extra tröja. Lager två. Värmelagret. Men det går fint med en extra underställströja. Jag har en favorittröja från Nike som snart är söndertvättad men fortfarande en favorit. Nike Pro Combat
Och lager tre för att skydda mot snö och regn brukar för min del bli här jackan (lite tjockare) eller den här (tunnare). 

Nuvarande favorittajtsen är från Salomon. Egentligen gjorda för skidor men jag tycker dom fungerar lika bra för löpning. Om det är riktigt kallt (-20) så har jag ullunderställ under tajtsen.

På huvudet en mössa. Handskar från Craft. Kyligt om halsen = buff. För att få med mig nyckel och telefon brukar jag ta mitt flipbelt. Och i mitten längst ner ser du skymten av mina gaiters (snöskydd) från Icebug.

Älskar att springa med pannlampa, då känns det mer som ett äventyr än ett träningspass.
Och reflexer är fint, det vore så trist att bli överkörd för att jag inte syns.

160113_osterskarsno0007

På fötterna: Är det snö och is så är det mina Icebug som gäller. Ingen snö och is så tar jag någon av dom här tre favoritskorna:
-> Mina Inov-8 190 springer skog (och all swim-run i dom)
-> Saucony Kinvara. Har slitit ut ett gäng. Mina favoriter på intervallpass och Ironman maraton.
-> Långpass skor. Asics GT2000 

160103_lappland0148

Jag är alltid kall om rumpan, en ny kärlek är att dra på sig ett par shorts utanpå tajtsen. Det hjälper!

Springer du ute? Något favoritplagg?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *