Sök
Stäng denna sökruta.

RÄDD FÖR DÖDEN=RÄDD ATT LEVA

Jag kan inte påstå att jag älskar cykla på min trainer. Men jag vet precis varför jag gör det, vilket gör det lite lättare. Och så har jag en belöning. När jag cyklar får jag se hur mycket film som helst. Senaste var “Hector and the search för happiness.”

Ett citat i filmen fastnade. Som jag funderat på sedan dess. En kvinna sägar “People who are afraid of dying are afraid of life”. Människor som är rädda för döden är rädda för livet.

Eftersom jag är lite besatt av döden så tycker jag det är intressant. Jag har hela mitt vuxna liv sagt att jag inte är rädd för att dö, jag är rädd för att inte leva fullt ut. Förra sommaren blev jag kallad på en extrakoll för cancer och insåg att jag är lite rädd för döden ändå.

När jag funderade dom där dagarna mellan att dom kallade mig till extrakoll och jag blev friskad (väldigt vackert ord!) så gick jag igenom allt helt fantastiskt jag fått vara med om. Så många magiska stunder. Så många sköna människor jag träffat. Jag njöt ännu mer av den krispiga morgonluften när jag sprang. Lukten av jordgubbar och glass och mina barns skratt.
Men jag kände också att jag inte är klar. Inte alls klar. Framför allt så knöt sig hela bröstet varje gång jag tänkte på att jag kanske inte skulle vara här med Mira och Elis. Det som händer, händer men jag är så otroligt, otroligt, otroligt tacksam för att det är inte dags.

Men det finns inga garantier för att det inte är dags ikväll. Om ett år.
En dag här. Nästa inte. Livet. Så jävla oförklarligt. Men rädd är jag inte. Varken för döden eller livet. Idag skulle jag snarare använda ordet spännande. Både livet och döden. Spännande.

Vad säger du, är människor som är rädda för döden är rädda för livet?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

En reaktion på ”RÄDD FÖR DÖDEN=RÄDD ATT LEVA

  1. Jag är inte rädd för döden men jag är rädd för att inte vara levande!
    Jag var väldigt nära att dö för några år sedan och det var inte skrämmande alls, men eftersom livet fortfarande är så härligt så hänger jag gärna med en stund till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *