Sök
Stäng denna sökruta.

INGEFÄRSSHOT!

160110_ingefara0019

Hittade det här receptet och kände att jo, mitt liv blir nog lite bättre med ingefära på morgonen. Det sägs att ingefära har massor med hälsofördelar som att den är antiinflammatorisk, sänker blodtrycket och forskning från University of Georgia publicerad i The Journal of Pain visade att ett dagligt tillskott av ingefära reducerade muskelvärk till följd av träning med 25 procent. Jag hävdar inget förutom att jag ÄLSKAR ingefära.

200 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter. Sila av, tillsätt honungen (låt svalna en smula) och rör tills honungen har lösts upp. Pressa saften ur citronerna och rör ner den i ingefärsvätskan. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

Skål!

Dagens ps. Nej, jag har ingen plan på att bli en matblogg – det här gamla inlägget Kost! Mat! Energi! är det närmaste du kommer … 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

6 reaktioner på ”INGEFÄRSSHOT!

  1. Jag kör typ samma recept. Ett tips är dock att värma ingefäran till max 60 grader. Annars dör några av de aktiva ämnena. Precis som att honungen ska röras ner när temperaturen sjunkit till 40 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *