25 Comments

 1. Ovanligt vanligt om mat | All those things you always wanted
  21 May, 2012 @ 05:47

  […] och lite om allt möjligt annat. Är man inte sugen på triathlon kan man åtminstone läsa hennes inlägg igår om mat. Det är befriande att läsa någons beskrivning av hur personen i fråga äter som bara handlar om […]

  Reply

 2. Madeleine
  21 May, 2012 @ 06:22

  Vet inte om det var efter min önskan men tack för ditt inlägg 🙂 Läsvärt och hög igenkänningsfaktor. Om man kan göra allt man vill och trivs själv utan magrutor är det ju bäst så 🙂

  Reply

 3. Träningen och livet
  21 May, 2012 @ 06:30

  Jättebra skrivet! Jag fascineras mycket över personer som tycker att en viss siffra på vågen är för mycket utan att se till längd eller andra omständigheter. Om det är viktigt, titta på kroppen inte på vågen!

  Reply

 4. Ulrika
  21 May, 2012 @ 06:31

  Å vad roligt att vi åtminstone är några stycken här i världen som tänker så. “Min kropp är fantastisk. Den har inga magrutor, den har en massa ärr och ett gäng andra skavanker men tänk vad den kan göra med mig i sig.” – Ja, tänk! THUMBS UP!

  Reply

 5. Anna J
  21 May, 2012 @ 06:51

  Tack för ett bra inlägg om mat! Jag tycker det är bra att det finns en sundare gren inom träningsbloggandet som inte handlar om dieter, quick fix och kalorier. Jag har läst nog av sånt och scrollar gärna över det. Heja ren mat och att äta så man mår bra!

  Reply

 6. Erika
  21 May, 2012 @ 06:56

  Sverige är ett av få länder som i sina “kostrekommendationer” inte pratar något om hur viktigt det är att njuta av maten. I Frankrike t ex säger man att det är bra att äta mat som är god och att det är bra att äta tillsammans. Bra grej tycker jag!

  Fö gillar jag ditt tänk, jag tänker likadant 🙂

  Reply

 7. fia
  21 May, 2012 @ 07:06

  Love this och kunde inte sagt det bättre själv! Kloka ord från klok tjej 🙂

  Reply

 8. Boel
  21 May, 2012 @ 07:59

  Underbar text från en underbar kompis. Tänk om fler med mat-ångest bara kunde hitta vägen till ätnjutning lite oftare. Kanske särskilt unga människor som (precis som du skriver i texten) bara hittar fel på sin kropp och sig själva. Tänk bara att ha en frisk kropp som funkar, vilket galet privilegium. Kram.

  Reply

 9. Fröken Fräken
  21 May, 2012 @ 09:41

  Vilket fantastiskt inlägg! Lite långt som affirmation, men damn it! vad jag ska tänka på det här inlägget!

  Kärlek till dig! (och många utropstecken)

  Reply

 10. Oh happy days « Runnerslove- en kärlekshistoria
  21 May, 2012 @ 12:14

  […] tjej och att svara på de sjuttioelva frågor hon levererar per minut. Hänvisar istället till Sofie Lantto som skriver vettigt om kost, ja vettigt om det mesta men just idag vettigt om […]

  Reply

 11. Strong is the new skinny! –
  21 May, 2012 @ 12:49

  […] avslappnad inställning till träning, kost och kroppsideal. Idag tycker jag att ni ska läsa Sofie Lanttos blogginlägg om kost, träning, magrutor och kroppsvikt. Jag skriver under på precis allt hon säger. Jag […]

  Reply

 12. Petra Axlund Stegman
  21 May, 2012 @ 13:28

  Bra inlägg!!! Jag har inte heller några magrutor och har inga som helst önskemål att få några. Min core är stark och det är grejen för mig. Jag äter och tränar som jag gör för att leva stark och skadefri. Jag är 172 och väger 64 kg och det är perfekt för mig och min kropp. Varken mer eller mindre. Strong is the new skinny. ?

  Reply

 13. Jennie ?
  21 May, 2012 @ 16:08

  Vilket superbra inlägg! Vettiga åsikter framförda på ett greppbart sätt. denna delar jag genast vidare på FB!! Ha en fin dag! / Jennie

  Reply

 14. Veronica
  21 May, 2012 @ 16:44

  Läser massa bloggar varje dag men kommenterar aldrig, men nu måste jag ju. Bara för att säga JÄVLA BRA SKRIVET!!!! Tack för sunda ord!

  Reply

 15. Lisa G
  21 May, 2012 @ 18:48

  Men vem är du fantastiska människa?? Sitter med haksläpp och läser det du skrivit och bara suger åt mej. Sänder en tacksamhetens tanke till Thomas som gav mej en lista som han fått av dej. På den vägen är det! Kom till Jönkan och kör Sommartåget i juli vetja!!

  Reply

 16. Torun
  21 May, 2012 @ 19:28

  Hej du lanttolife. Du är helt UNDERBAR, min husgud! -hamnade här på din blogg och läste för ett tag sedan ditt grymt bra inlägg om barn,det viktiga i att prioritera sig själv och känslan att vara “låssas förälder på f-möten”… känner igen den ; ) . Och nu ett så klokt och smart inlägg som ovan. Måste googla var jag får tag på de där Reds. Du fantastiska människa, det är som att den energi du sprider liksom flödar ur skärmen – du äger!

  Reply

 17. elin
  22 May, 2012 @ 12:38

  Åh vilket bra inlägg!! Tack!! En följdfråga bara…använder du dig av något kostillskott? Typ någon proteindrink då å då, eller kreatin inför något?
  Tack än en gång!!!

  Reply

  • Sofie
   22 May, 2012 @ 16:35

   Tack, tack.
   Jag har Holistics proteinpulver liggande i kökslådan, tänker att jag ska använda det i en smoothie efter någon träning men den står där den står. Jag väljer vanlig mat 99 dagar av 100. Så nej, just nu använder jag inga kosttillskott. Tar en skål keso, bär och nötter efter träning. Men jag kan tänka mig en proteindrink (så naturlig det går) om det bjuds.

   Reply

 18. Tänkvärt | Springglädje
  31 May, 2012 @ 20:36

  […] här blogginlägget gjorde mig varm i […]

  Reply

 19. Jennifer Sandström
  31 May, 2012 @ 20:54

  Vilket jättebra och inspirerande inlägg! Tack! 🙂

  Reply

 20. Katja
  26 June, 2012 @ 13:28

  Första ggn jag är inne på din blogg – och möts av ett så personligt och vettigt inlägg om mat! Håller med dig till fullo, har samma inställning till mat/vikt/utseende. Nu ska jag börja läsa andra inlägg i bloggen… 🙂

  Reply

  • Sofie
   26 June, 2012 @ 13:43

   Välkommen! Kul att du hittat hit, och orkade läsa hela matinlägget 🙂

   Reply

 21. Jessica
  4 December, 2012 @ 06:03

  Jättebra, sansat inlägg i en debatt som allt för ofta saknar just sans. Det är skönt med någon som inte bara fokuserar på kaloriantalet utan mer på allt det andra som mat faktiskt är… Fantastiskt gott, till exempel.

  Inspirerande! 🙂

  Reply

 22. Alex
  4 July, 2013 @ 21:55

  Åh, du är så bra! (Jag jobbar natt och har det lugnt, så jag lusläser din blogg, och var tvungen att kommentera) Du inspirerar mig, i så mycket, blir helt upprymd.

  Reply

 23. Dea
  27 September, 2017 @ 15:58

  Hej!
  Undrar var du har köpt matlådan?
  Dea

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.