Sök
Stäng denna sökruta.

TRE LÖPPASS

151227_LISARUNGVE0192

Tidigare har jag haft olika träningscheman för varje vecka. Men CoachCalle gav oss en träningsväska med ett gäng pass vi ska få in varje vecka. Samma varje vecka fram till vi byter. Först tänkte jag att det är lite trist men nu gillar jag det. Framförallt har det varit skönt att programmera klockan en gång och så bara beta av pass efter pass. Fram till nästa vecka har jag dom här tre löppassen:

LÖPNING 1:
Prestationskomplex (5 min uppvärmning + löpskoleövningar)
Distans zon 2 (i mitt fall ska pulsen vara cirka 123–142)  60 min
+ progression 15min (Öka farten 15 minuter, till typ halvmaratonfart)

LÖPNING 2:
Prestationskomplex (5 min uppvärmning + löpskoleövningar)
Distans zon 2
2*40 min (Active Rest 5 minuter mellan)

LÖPNING 3: Löpstyrka & VO2max circuit
20 min zon 2
5*3 min backe Sum Critic duration (Jag ska springa så jag kan ta mig till samma punkt i backen alla fem gångerna)
20 min zon 2
4*800 m at highest comfortable state (Calle beskrev det som jag skulle springa just lite långsammare än max. Tänk att du springer och coachar någon lite långsammare än dig) 2 min passiv vila mellan.
5 min nedvarvning

Känns nästan en smula sorgligt att säga hej då till höstens löppass. Har till och med kommit att gilla det megajobbigapasset löpning 3.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *