Sök
Stäng denna sökruta.

SPRING SNABBARE I SKOG & BACKE!

150609_springsnabbare0081

Lyx. Lyx. Lyx. I min värld ren lyx att få springa på lunchen. Inte bara med två favoritpersoner utan också med coach. Backe och trailtips med spring snabbare Fredrik.
Ursäkta språket men … SÅ. JÄVLA. KUL.

150609_springsnabbare0003
Började med repetition av vad vi gjorde sist och sedan byggde vi på. Inget magiskt, inget konstigt men Fredrik ser och ger precis rätt feed-back. Älskar när han slänger ur sig uttryck som “ja, men tänk att du är lite full och avslappnad sådär, lite mer ölmage, fram med naveln…” Då fattar Lantto direkt. Vi sprang uppför, och sedan nerför. Om och om igen. Men det stora för mig hände i skogen då han gav en massa knep för att inte belasta fötter, knän och höfter så mycket. Att inte tänka att jag hoppar och sätter ner foten framför mig utan lika korta snabba steg, samma lutning på kroppen och hur jag ser till att foten är just bakom mig när jag landar efter att ha hoppat över en grop, eller rot, eller sten, eller bäck eller …

Hur jag ska göra och tänka för att utnyttja varje litet nerförslut. Att springa med snabbare, snabbare och ännu snabbare fötter även i svår terräng. “Tänk inte att du parerar för rötter och stenar, tänk mer att marken är 3000 grader het och du inte vill ha i fötterna i så länge.” 

Vi tre har Ö till Ö som huvudtävling i år så vi hojtade hela tiden små saker som “tänk vad sjukt snabba vi kommer vara på Ornö nu när vi kan det här”, “hela Utö kommer kännas som en nedförsbacke” och liknande saker. 150609_springsnabbare0071

Uppför tassa, tassa, tassa med otroligt korta steg. Knep för hur vi tar hjälp av ännu större muskler när det blir riktigt brant nerför, det vill säga springa lite snett och låta rumpan hjälpa till.

Vi tre fick helt olika tips under vår lunchrunda, och jag gillar verkligen att Fredrik inte släpper oss när vi säger “jeje, jag fattar” Han ger sig inte förrän han SER att du VERKLIGEN fattar. Han låter lite hård ibland men jag gillar verkligen att han inte ger sig förrän han sett att glöden tänds i ögonen på oss alla tre.150609_springsnabbare0084Avslutade i Hammarbybacken. Älskar att komma upp och få utsikt över Stockholm.

Fatta vilken lyx att kunna springa! Och att få göra det i sol, med skratt och massor av bra tips. Jag kommer somna lycklig!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”SPRING SNABBARE I SKOG & BACKE!

  1. Fasen vilken guldlunch!
    Blev nyfiken på det där tipset för utförslöpning. Springa snett? Låta rumpan hjälpa till?
    Tror det behövs ett blogginlägg om det! 🙂

    Ikväll ska jag springa med ölmage! 😀

  2. Underbart!! 😀 Sitter här och skriver och tittar lägtansfullt ut på solen. Tittar åt sidan, ser två rovdjure (tredje sover) som tittar på MIG lika längtansfullt. Ja, det får bli en lunchrunda! Tack för inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *