Sök
Stäng denna sökruta.

NYFITTAD

IMG_0475

I söndags gjorde jag en bikefit. Enligt mig svindyrt (1900 kronor) men så värt det. Cyklade några mil efteråt och jag har en helt annan känsla. En stark, snabb och lycklig känsla!

150419_bikefit0037 I korta drag så flyttade vi mina klossar så långt bak på skon vi bara kunde. Och ställde in dom så att jag är så nära vevarmen som möjligt när jag trampar. (Nej, det är inte mina ben…) 

150419_bikefit0056150419_bikefit0061Ställde in sadeln i höjdled och sedan lodade Thomas från knäet ner till stortånageln.150419_bikefit0018Efter det så ställde vi in “cockpit”. Det vill säga fram på cykeln. Först i höjdled och sedan så armarna hamnar i ca 90°.

Jag skrev ett långt inlägg om bikefit sist jag gjorde det, läs här. Och gör! 150419_bikefit0031Bilder för riktiga nördar … Thomas skulle helst vilja flytta klossarna så här långt bak på skorna. Men då får man borra egna hål … 150419_bikefit0033

150419_bikefit0025 Vi var en grupp på tre. Två tempocyklister och en landsvägscyklist. Frågade bikefit-Thomas om hans bästa tips för att få till en bra position på din racer. “Böjda armbågar (det är din dämpning). Stolt hållning (alltså avslappnade axlar). Och rulla över med höften så att du får en rak rygg (då får du också bättre kontakt med sätesmuskeln och blir snabbare …)” sa han.

Men som sagt var, för utförligare beskrivning kika här.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

3 reaktioner på ”NYFITTAD

 1. Jäklar vad långt bak med nyborradehål. o.O

  När jag fick vara med i triathlon studier om klossensplacering så jag blev sjukt trött i låren och kunde inte hålla samma watt och varv som min vanliga klossplacering. Syftet var kolla om vaderna kan vara mindre belastade/trötta för börja springa efter cykeln.
  hummm…fast cykeln var inte riktigt “fittade” efter den nya placering, kan vara det eller att klossen var nästan mitten av foten.
  jaja…
  Kul och se detta i verklighet att det görs på riktigt. 🙂

  coolt!

 2. Ja, även jag blev lite chockad av klossplaceringen. But hey, if it works…
  Senast jag blev “fittad” så tog det ett tag för mig att komma in i nya ställningen, att generera bra Watt.
  Kände du samma, eller blev det fett med power direkt?

  Ha det gott!
  /Richard

  1. Fett med power direkt ba!
   Har bara cyklat några mil än så länge, men so far känns det som jag hittat tillbaka. Kände mig mer kraftfull än på väldigt länge. Älskar när jag känner mig ett med cykeln och det känns som vi är ett tåg som inte går att stoppa. Nu längtar jag som bara den efter att få köra tempointervaller! Och tävla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *