MIN NYA PT

150306_ALPT0174

En av dom som testat flest personliga tränare i Sverige är min kollega  Anna-Lena och nu har hon själv utbildat sig.

Att hon skulle vara bra förutsatte jag, om det är någon som har koll och ordning på saker så är det hon. Min önskan var en timme styrketräning för triathleter. Nu dansar jag hemåt helt lycklig för att passet var inte bara bra, det var löjligt bra! Har du lust och testa så är det här ett sammandrag av vad vi gjorde.

150306_ALPT0009

Uppvärmning. Agilityladder. Snabba fötter och aktiva armar. Fyra varv rakt fram och två åt varje sida. I slutet två häckar. En att kliva över en att gå under.

Sedan var det dags för röv. Rumpa. Den där där bak som är så vansinnigt bra att kunna aktivera för att få till ett bra löpsteg och starka cykelben. Plus att har man kontakt med sin röv så slipper man ofta problem ner i knäna och upp i ländryggen. Stark rumpa är helt enkelt väldigt bra att ha.

150306_ALPT0028

Började med stepup med stång. Tre varv med fem reps per ben. Hon var på oss så vi verkligen skulle aktivera rumpan redan innan vi klev upp, och sträcka ut hela höften uppe på boxen.

150306_ALPT0038Fem på varje ben och så varvade vi med pistols. Samma sak där. Aktiv rumpa.

150306_ALPT0091

150306_ALPT0084

Hipthrusters. Väääääärldens bästa rumpövning deklarerade vår PT. Med stång. Kan vara skönt med lite vaddering när man börjar lasta på vikter. Tänk på att verkligen komma så högt upp som möjligt i slutläget men utan att kasta upp stången. Kläm gärna åt lite extra på slutet. Tre varv med fem repetitioner även här.

150306_ALPT0102

Axelmys. Sa hej till axlarna genom att först köra Armbars. Vikt på rak arm, andra rakt ut åt sidan. Sedan rullar du över mot den utsträckta armen, armen fortfarande rakt upp. Låt höften följa med. Skönt.

150306_ALPT0118

Tre varv (fem per arm) och direkt en Bottom up turkish get-up per arm. Vikten rakt upp, kändes verkligen som handleden fick jobba hela tiden. (Kolla hur Anna-Lena håller sin kettlebell)

Anna-Lena hojtade att det här är perfekt för att stabilisera hela armen/axeln och träna greppstyrka och underarmar.

150306_ALPT0130

150306_ALPT0134

Tre vändor av fem sittande pressar med stång. Sitt med raka ben, på rumpan, rakt på sittbenen. Stången fram på axlarna, flytta undan huvudet, pressa upp stången rakt ovanför huvudet. (Kan testa genom att sänka ner den och den ska röra huvudet) Akta näsan på nervägen. Den här är en större utmaning för bröstryggen och bålen än stående pressar för att du kan inte ta ut något i svanken …

150306_ALPT0138

150306_ALPT0136

Varvade med Peak. Bra för dig som simmar, för att få kontakt med latsen. Greppa ringarna, kom upp på spikraka armar, ringarna vid låren, häng i hollow (inte helt rak i kroppen utan lite krummad) Lyft upp rumpan med hjälp av magen. Långsamt och kontrollerat. Gör inte för många utan långsamt och kontrollerat.

Sa hej till bålen:

150306_ALPT0149

Front leaning rest. Även här tänk krum i kroppen, greppa ringarna och gör en planka på fotryggarna. Armarna är bakom axlarna. Sammanlagt en-två minuter i korta omgångar. Så fort du känner att du tappar så bryt och vila.

150306_ALPT0158

Mysavslutning med sex minuters AMRAP (As many rounds as possible)
* 100 meter rodd.
* 7 Thrusters med 15 kg stång.
* 5 Burpees (Hallå, det är ändå Little Miss Burpee som är dagens PT. För något år sedan så gjorde hon 1000 (JA, TUSEN!) burpees i ett svep.)
* 10 meter bearcrawl

Kan jag säga att jag redan nu känner i min rumpa. Hon ordinerade mig att göra Hipthrusters ofta, ofta för att få igång min något slöa rumpa så det är bara att göra. Längtar redan till nästa vecka!

Är du sugen? Kolla in här och boka super Anna-Lena! Jag går god för att hon är grym. Varesig du vill komma igång efter din graviditet, aldrig har tränat eller vill balansera upp din redan vältränade kropp. Det säger jag inte bara för att hon är en av världens bästa kollegor, utan också för att om Anna-Lena är en av dom som testat mest personliga tränare i Sverige så är jag den som testat näst flest … Hon är bra. Annars kan ni klaga hos mig. Det är nästan så jag känner för att ge dig en ”är-du-inte-nöjd-pengarna-tillbaka-garanti-själv”. Dessutom är hon märkt med ett S i ryggraden. S som Superwoman.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *