Sök
Stäng denna sökruta.

Aha simövning


Sista tillfället med Josefin Lillhage och Speedo. Blev en väldigt lyxig timme för mig och Karin. Dom andra hade förhinder så vi fick verkligen en timme med personliga tips. 

Jag har en grej för mig, jag sätter i mina händer för smalt, vilket resulterar i att jag inte får lika mycket kraft, jag kan inte påbörja mitt drag direkt och jag får känningar i vänster axel när jag simmar långt (typ Ö till Ö långt…) Josefin gav mig en övning där jag skulle simma med en platta. Bredsidan framåt. Sedan simma och vid varje drag sätta i handen längst ut på sidan av plattan.

Vad hände … jajamensan … min hand träffade mot mitten om och om igen. Trots att jag säger åt min hjärna “var breeed, breeeed” (hör Micke Rosens röst i mitt huvud “tänk att du har en järnvägsräls som du sätter ner händerna på vid varje drag”) så kopplar inte kroppen. Irriterande. Men övningen var bra, fick massa aha-upplevelser och påbörjade en omprogramering av isättning av mina händer. Och ska vi nörda ännu lite mer så vilken hand tror du var längst mot mitten varje gång? Jajamensan, vänster. Den vars axel brukar klaga.

Har du någon övning som gör att du känner att du hittar rätt i vattnet?
Bjud mig på den … 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”Aha simövning

  1. Vilka superbra övningar! Den där med plattan måste jag direkt prova då jag har en tendens att med min vänstra hand gå mer inåt är brett! Toppen!! 🙂 Tack för inspirationen!! 🙂

  2. Vilket super bra tips! Jag har precis börjat simma och har problem med att jag lägger i händerna alldeles för smalt så nu ska jag testa denna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *